У Львові покинуті машини будуть забирати з вулиць на штрафмайданчик, а згодом продавати

17.10.2024 15:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Депутати Львівської міської ради ухвалили Порядок виявлення та переміщення занедбаних транспортних засобів на території громади. Якщо власника не вдасться розшукати, машини, які стоять на одному місці понад місяць, будуть забирати на штрафмайданчик, а за пів року — продавати.

Про це стало відомо із трансляції засідання сесії Львівської міської ради. Цю ухвалу підтримали 49 депутатів, пише "Суспільне".

Занедбаними вважатимуть автомобілі, які понад місяць стоять на одному місці, не використовуються та мають ознаки втрати експлуатаційних можливостей. Зокрема, якщо відсутні основні вузли і агрегати, кузовні деталі, а також якщо машини частково або повністю знищені. А безхазяйними — транспортні засоби, які не мають власника відповідно до Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Як пояснив під час засідання сесії Львівської міської ради Андрій Садовий, його колега з іншого міста розповів, що в одному з таких занедбаних чи безхазяйних авто знайшли вибухівку.

"Ми ніколи не знаємо, що може бути в такому авто і яку небезпеку воно містить для оточуючих", — наголосив міський голова Львова.

Тож відтепер представники райадміністрацій Львова складатимуть акти на такі авто, фотографуватимуть їх, після чого намагатимуться встановити власників. Якщо власника не знайдуть, то комісія, до якої обов’язково залучатимуть представника поліції, ухвалить перемістити авто на штрафмайданчик.

Якщо ж протягом шести місяців власника не вдасться знайти, то транспортний засіб продадуть, а кошти, які виручать від продажу, три роки очікуватимуть власника на спеціальному рахунку. Через три роки гроші перейдуть у власність Львівської громади.

Як пояснив Суспільному автор ухвали та депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, на сьогодні ще не відомо, скільки таких автомобілів стоїть на вулицях міста. Проте, на його думку, вже за місяць можна очікувати перші вилучені транспортні засоби.

"Нас вже питали, що буде з автомобілями військовослужбовців, які зараз перебувають на війні, та вимушено переміщених осіб, які виїхали з України. Наразі такі авто ми не будемо рухати. Перші, які будуть забрані з вулиць, це транспортні засоби, які вже прогнили і перетворилися на смітники, — каже він.

Також, за словами Ігоря Зінкевича, всього райадміністраціям вистачить двох-трьох місяців, щоби порахувати всі покинуті транспортні засоби на вулицях Львова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews