Компанії Supernova технічно дозволили польоти до Львова та Києва

23.10.2024 08:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Державна авіаційна служба України 21 жовтня дозволила авіакомпанії Supernova польоти коридорами "Львів — Прага — Львів" та "Київ — Прага — Львів". Це технічна процедура. Вона потрібна, щоб мати дозвіл літати Україною, щойно відкриють повітряний простір.

Відповідний наказ опублікований на сайті Державіаслужби.

Supernova Airlines входить до складу групи Nova — як і "Нова Пошта". У коментарі Суспільному пресслужба НП пояснила, що дозвіл від держави — технічний. Він передує дозволу літати по Європі.

"Аби мати змогу літати одразу після відкриття повітряного простору України, потрібно отримати комерційний дозвіл на це. Отримання цього дозволу і означає, що ми зможемо літати вказаними маршрутами, як тільки це стане процедурно можливим — тобто коли повітряний простір буде відкрито", — зазначили комунікаційники.

Рішення Державіаслужби прокоментував також заступник міністра розвитку громад та територій України Тимур Ткаченко. Він наголосив, що про часткове відкриття неба в Україні не говорять, а дозвіл для Supernova Airlines — це потреба закону, передбачена Повітряним кодексом України. Будь-який авіаперевізник має отримати сертифікат і ліцензію на авіаперевезення пасажирів та/або вантажів.

"Надане право не є фактичним дозволом на виконання польотів, а є лише комерційною можливістю перевезення завантаження по зазначених маршрутах", — написав Ткаченко.

Крім того, 22 жовтня "Нова пошта" повідомила, що Supernova відтепер має дозвіл на чартерні рейси всередині Європейського Союзу. Відповідний документ затвердило Агентство з авіаційної безпеки ЄС. Такий дозвіл необхідний для неєвропейських авіакомпаній. Так Supernova зможе здійснювати комерційні рейси в небі Євросоюзу, фінальна підготовка до яких ще триває.

Авіакомпанія заснована у 2021 році. Пресслужба НП розповіла, що в її стратегічних планах — рейси зі США до Європи, з Китаю до Європи, а також чартерні рейси на замовлення клієнтів. У травні 2023 року Supernova Airlines виконала свій перший авіарейс за маршрутом "Рига – Жешув – Рига". А 18 вересня цього року Supernova виконала перший рейс на власному літаку Boeing 737-800SF під прапором України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews