Суд повернув Міноборони незаконно приватизоване приміщення у Сколе вартістю 20 млн грн

24.10.2024 08:19   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Спецпрокуратура у сфері оборони Західного регіону відсудила на користь Міноборони незаконно продане приміщення вартістю понад 20 млн грн у місті Сколе на Львівщині.

Як поінформували в спецпрокуратурі у середу, 23 жовтня, Львівський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та скасував рішення суду першої інстанції щодо відмови в задоволенні позову прокурора та ухвалив нову постанову. Таким чином Міноборони повернули незаконно відчужене приміщення у місті Сколе на Львівщині.

«Прокурори встановили, що приміщення площею більше 400 квадратних метри, орієнтовною ринковою вартістю понад 20 млн грн, до грудня 2008 року перебувало у військового концерну, однак потім кілька разів перепродувалось», – йдеться в повідомленні.

Рішення Львівського апеляційного суду наразі не оприлюднене у судовому реєстрі. Водночас, відповідно до рішення Сколівського районного суду, йдеться про нежитлове приміщення площею 412 м2 у Сколе, яке було у власності Міноборони та перебувало в підпорядкуванні концерну «Військторгсервіс». Концерн продав це майно ще у 2008 році покупцю ТзОВ «Транспортні системи». Раніше Господарський суд Львівської області визнав недійсним договір купівлі-продажу цього приміщення, але Львівський апеляційний господарський суд відмовився повернути його військовому відомству через завершення термінів даності. Приміщення використовували під магазин і протягом 2016-2021 років кілька разів перепродували іншим власникам.

Прокурори вживають заходів для виконання рішення апеляційного суду та повернення нерухомості до сфери управління оборонного відомства.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews