Суд у Львові заборонив діяльність проросійської Словʼянської партії

25.10.2024 08:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В Україні заборонили роботу проросійської політичної партії “Слов’янська партія”. Таке рішення ухвалив восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові. 

Про це повідомило Міністерство юстиції.

"Рішенням Восьмого апеляційного адміністративного суду від 22.10.2024 у справі №П/857/10/24 позов Міністерства юстиції України до політичної партії Слов’янська партія, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Служба безпеки України, про заборону діяльності політичної партії задоволено", — йдеться у повідомленні.

Зазначають також, що майно, гроші та інші активи політичної партії, а також її обласні, міські, районні організації і первинні осередки передадуть в державну власність.

Слов’янська партія — проросійська політична партія в Україні, попередня назва (до 1998 року) Громадянський конгрес України.

14 травня 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закон, прийнятий Верховною Радою, який розширює підстави для судової заборони політичних партій.

Новими підставами є виправдання або визнання правомірною збройної агресії проти України, а також її заперечення. У разі заборони політичної партії судом її майно, кошти та активи переходять у власність держави.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews