8 квітня 44-річного львів’янина госпіталізували до реанімації з підозрою на ботулізм. За даними медиків, чоловік їв ковбасу домашнього приготування 5 квітня.
“5 квітня 2025 року пацієнт вживав ковбасу домашнього приготування. Уже за два дні з’явилися перші симптоми: загальна слабкість, порушення зору, мовлення, ковтання та координації рухів”, — йдеться у повідомленні.
Чоловіка у важкому стані госпіталізували до реанімаційного відділення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Медики ввели йому протиботулінічну сироватку.
Перегляньте також:
- У Львові до лікарні потрапив ще один пацієнт з ботулізмом
- У Львові дві працівниці закладу отруїлись чадним газом від генератора
Наразі фахівці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб проводять епідеміологічне розслідування. Від початку 2025 року це другий випадок ботулізму на Львівщині.
За даними медиків, для профілактики ботулізму варто уникати вживання в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби домашнього приготування, домашніх м’ясних та грибних консервів, а також продуктів, придбаних на стихійних ринках.