За рік зросла й вартість приготування традиційної страви — трилітрова каструля борщу обійдеться у 187 грн, що на 28% більше, ніж торік. Основні причини — різке подорожчання овочів:
- морква – 43,8 грн/кг (+282%)
- капуста – 51,2 грн/кг (+262%)
- буряк – 29,3 грн/кг (+69%)
- цибуля – 16,4 грн/кг (+1%)
- картопля – 35 грн/кг (+40%)
- помідори – 126 грн/кг (+25%)
- огірки – 115 грн/кг (+12%)
- часник – 174 грн/кг (–5%)
Також на 32% подорожчала соняшникова олія (до 74,9 грн/850 мл), хоча в останні тижні вона подешевшала на 2% і має тенденцію до зниження.
Перегляньте також:
- Львівська міськрада визнала, що запровадила найдорожчу в Україні готівкову оплату в транспорті
- У Львівській області вартість гектара сільськогосподарської землі зросла майже на 100 тис. грн
Про це повідомив Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).
Тарас Савчук