Ресторатор і дослідник української кухні Євген Клопотенко презентував меню, яке він розробив для іноземних високопосадовців, що приїжджають до Києва потягами Укрзалізниці.
Про це кухар розповів у соцмережах.
Перегляньте також:
- У Львові поїзд “Перемишль-Запоріжжя” на смерть збив 52-річного чоловіка
- На Львівщині мікроавтобус зіткнувся із потягом
10 травня до Києва залізницею прибули президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністри Польщі та Великої Британії Дональд Туск і Кір Стармер, а також канцлер Німеччини Фрідріх Мерц.
Так, Макрон скуштував борщ і качану кашу, Стармер замовив сирники, Туск — галушки, а Мерц — львівський сирник.
“Українська кухня знову працює на дипломатичному рівні. Бо це важливий елемент як дипломатії, так і промоції. Якщо після візиту переговори підуть краще — ми ні до чого. Це все смак”, — написав Клопотенко.
10 травня лідери Франції, Британії, Польщі та Німеччини приїхали до Києва на зустріч “коаліції рішучих”. Вони зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським і провели продуктивну телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом щодо мирних зусиль.