Марія Ганич родом із села Надітичі Стрийського району.
Її сім’ю радянська влада депортувала у Сибір, але попри важкі умови життя, родичі зберегли українські традиції, зокрема рецепт паски, і повернулись додому. Зараз жінка мешкає у Миколаєві Львівської області, але продовжує зберігати сімейний рецепт і навчає випікати паску вже своїх дітей.
Перегляньте також:
- Збільшать кількість нарядів для оперативного реагування: як працюватиме поліція Львівщини на Великдень
- Нічних богослужінь у Львові на Великдень не буде
“Пасочку я навчилася пекти від своєї мами. Перед тим мама як мама замішувала паску, в неї мало бути чистенько в хаті, прибрано. Зазвичай таке дійство починалося вдосвіта. Вона рано вставала, аби все це встигнути зробити, тому що вона пекла в печі”, — розповідає Марія Ганич.
Жінка наголошує, щоби паска вдалася — у приміщенні має бути тепло і не можна відкривати вікон, щоб не було протягу.
Більше дивіться у сюжеті “Суспільного”.