У Жовкві 26 жовтня зафіксували одразу два рекорди з барбекю — світовий і національний. Протягом кількох годин кухарі закладу, який здобув велику популярність у TikTok, приготували десятки тисяч порцій барбекю, а сотні відвідувачів утворили найдовшу чергу в Україні за подібними стравами.
У межах заходу команда закладу “БашА Кухня” приготувала і видала 32 905 порцій барбекю за п’ять годин. Це стало новим світовим рекордом у категорії “Найбільша кількість приготовлених і виданих страв барбекю (ребра, полоски, рульки, ковбаса, шия, крильця) за 5 годин”, який зафіксували представники Книги світових рекордів.
Перегляньте також:
- На Львівщині встановили рекорд України: спекли найдовший яблучний пляцок
- Новий рекорд України: на Львівщині спекли 97 красівських пирогів
“До цього Україна мала лише національний рекорд (Маріуполь, 2021 рік), коли військові ЗСУ приготували 700 кг м’яса на 401 шампур. Тепер же українська кухня вперше вийшла на світовий рівень у категорії масового барбекю, довівши, що українське барбекю — це кулінарний бренд світового масштабу”, — зазначили на сторінці Книги світових рекордів.
Окрім світового, того дня зафіксували й національний рекорд у категорії “Розміри” — “Найдовша черга за стравами барбекю за 1 годину”. Вона сягнула 646 метрів і об’єднала 1 836 відвідувачів.
До слова, заклад “БашА Кухня” розташований у Жовкві, на вулиці Лесі Українки. Власником є Андрій Башенський, який популяризував бізнес свій у TikTok. Сторінка “БашА Кухня” має понад 500 тисяч підписників, а відео з приготуванням ребер набирають мільйони переглядів. Зокрема один з найпопулярніших тіктоків має 23 млн переглядів.