Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Політик, голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина»

Україна не використовує свій туристичний потенціал так, як мала б це робити

27.07.2017 09:00   Джерело: Форпост
Автор : Михайло Цимбалюк

Наша країна – просто неймовірна. Кожне місто, селище, гори, ліси, ріки, море – все має свою особливу атмосферу, створену природою, часом і чудовими людьми! Але Україна не використовує свій туристичний потенціал, так як мала б це робити…

Тисячі українців надають перевагу відпочинку за кордоном, а не на території рідної країни. Подорожувати звісно потрібно і за межі України, але чому українці встигають об’їздити Європу, Азію й Африку, але не знаходять часу, щоб осягнути велич свого, рідного. Одразу напрошується пояснення цьому дивному феномену – співвідношення ціна-якість не найкраще.

Низький рівень обслуговування залишився, до прикладу, на узбережжі моря… там і не зацікавленні в розвитку… Яскравий нещодавній випадок у Затоці Одеської області – місцева «мафія» просто витіснила іноземного інвестора, який дійсно хотів надати приморському містечку європейського вигляду.

На жаль, змушений писати і про те, що величезне архітектурне багатство України також занепадає. Так, ми маємо багато споруд, якими можна захоплюватися і милуватися годинами, але, до прикладу, лише на Львівщині є близько десяти замків, палаців чи костелів (на Заході України і до півсотні), до яких туристів не приводять, а самі будівлі з кожним роком все більше занепадають, руйнуються стіни, фундамент, а отже нищиться і наша пам'ять.

Ми усі живемо у нелегкі часи, але і центральній владі, й органам місцевого самоврядування, і меценатам потрібно більше приділяти уваги збереженню культурних цінностей, розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі з прозорими «правилами гри», утвердженню України як прекрасної туристичної країни. Про цю галузь потрібно подбати і вона принесе не тільки духовне збагачення, а й мільйонні надходження у бюджет.

Попри недоліки, ми маємо і хороші приклади туризму в Україні – зеленого. До європейських країн нам ще трохи далеко, але все ж на певний рівень завдяки зусиллям та старанням власників садиб у привабливих регіонах країни ми таки вийшли. Але знову ж таки це відбулося скоріше не завдяки, а всупереч державній політиці.

Прикро, що в рік туризму в Україні ми все ж не напрацювали якісної програми розвитку внутрішнього туризму – з якісними послугами і доступними цінами для українців.
​Але краса нашої держави не може залишатися не поміченою… вірю, що у найближчому майбутньому ми разом відкриємо Україну для світу, відкриємо Україну для українців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост