Юрій Шередько

Юрій Шередько

журналіст, оглядач, LvNews

У жовтні у Львові обиратимуть ректорів двох ВНЗ

Міністерство освіти і науки на початку липня оголосило конкурси на посади ректорів двох львівських університетів.

27.07.2017 16:55   Джерело: LvNews
Автор : Юрій Шередько

Міністерство освіти і науки на початку липня оголосило конкурси на посади ректорів Львівського національного університету ветеринарної медицини імені Гжицького, який має відбутися 20 жовтня 2017 року та Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського, який заплановано на 5 жовтня 2017 року

Читайте також

У битві за крісло ректора Львівського медуніверситету ім. Данила Галицького зійдуться відчайдушні демократи і пенсіонери епохи застою

Чи подаватимуть свої кандидатури на конкурс діючі ректори та чи будуть бажаючі конкурувати з ними, громадськість довідається не пізніше ніж через 10 днів після дати завершення строку подання  документів, коли МОН офіційно повідомить Університет про відповідність вимогам конкурсу документів претендентів, які  виявлять бажання і готовність очолити виші.

Не пізніше ніж за 10 днів до дня виборів кандидати повинні оприлюднити свої програми. Згідно з положеннями про вибори ректорів, затверджених цього року у згаданих вишах, МОЗ укладе угоду з особою, яка набере більше 50 відсотків голосів «виборців» за результатами таємного голосування. А якщо жоден не набере 50 %, то має відбутися другий тур виборів. Однак, якщо у виборах візьме участь менше 50 відсотків обраних делегатів, то такі вибори будуть визнані такими, що не відбулися. Те саме буде, якщо у другому турі жоден з кандидатів не набере більше 50 відсотків голосів виборців.

null
Є. Н. Приступа

Сьогодні Львівський державний університет фізичної культури ім. Івана Боберського очолює ректор, професор, доктор педагогічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, академік Української академії наук Приступа Євген Никодимович, який на посаді з квітня 2007 року.

null
В. В. Стибель

Львівський національний університет ветеринарної медицини імені Гжицького очолює  професор, доктор ветеринарних наук Володимир Володимирович Стибель, якого було обрано у 2014 році.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews