У Львові суд дозволив будівництво на старому єврейському кладовищі

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив директор «Єврейського відродження» і Центру дослідження юдаїки Мейлах Шейхет.

15.09.2017 10:30   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Вищий адміністративний суд України відмовив єврейській громаді Львова у позові щодо відновлення історичних меж нового єврейського кладовища на вул.Єрошенка. Натомість Львівський апеляційний адміністративний суд дозволив будівництво на старому єврейському кладовищі, пише - Дивись.info

«На цьому тижні єврейська громада Львова була розстріляна знову, як це сталось під час Голокосту. 12 вересня 2017 р. Вищий адміністративний суд України (головуючий суддя Мойсюк М.І.) відмовив єврейській громаді в позові, аби створити проект землеустрою і тим самим відновити історичні межі нового єврейського кладовища по вул.Єрошенка та 14 вересня Львівський апеляційний адміністративний суд (головуючий суддя Рибачук) відновили право будівництва на єврейських похованнях старого єврейського кладовища. Рішення судів грубо ігнорують норми матеріального права України та міжнародного права. В обох судових справах Львівська міська рада і міськвиконком. Держбудінспекція м.Львова грубо на рівні жорстокості під час Голокосту євреїв порушили їхні права», – написав Мейлах Шейхет.

Він зазначив, що так званий Меморіал на старому єврейському кладовищі був скасований судами України в 2013 р.
«Маніпулянти з Львівської міської ради та міськвиконкому, Управління історичного середовища дали скасованому проекту іншу назву і почали його втілювати, викинувши в жовтні 2016 р. з могил тисячі людських останків. Отак жадоба грошей навертає людей до звірячої жорстокості.

Українська громадськість України, Канади, США впродовж десятків років протестували проти руйнування єврейських кладовищ, але антисемітизм Львівської міської ради і міськвиконкому взяв верх над цими протестами. Старе і нове єврейські кладовища широко відомі в світі завдяки видатним похованим на них персоналіям», – наголосив пан Мейлах.

Він додав, що на новому кладовищі, де планується готель вищого розряду, поховані євреї Львова, які загинули 1918 року від рук радикальних елементів за те, що підтримали створення Західноукраїнської народної республіки. Вулиці Куліша (теперішня назва) Сянської палали, загинули євреї Львова і згоріли численні будинки і синагоги.

«Уряд Америки 2014 року прийняв закон, яким розглядає руйнування людських поховань будь яких релігійних переконань як найвищу жорстокість і порушення релігійних свобод, взяв на себе відповідальність за збереження поховань в цілому світі», – резюмував Мейлах Шейхет.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info