Українця прикували ланцюгом до варшавського трамвая, з якого він 8 годин зчищав графіті

Угода між мародером та механіком.

27.09.2017 09:30   Джерело: Наша Польща
Опубліковано : Патрік Скеля

22-річного українця прикували ланцюгом до трамвая, з якого він протягом восьми годин змивав нанесене ним же за мить до цього графіті. Своє мистецтво він погодився стерти нібито добровільно, а на ланцюг його посадили аби не втік. Захисники прав людини твердять, що то незаконне позбавлення волі, а Варшавські Трамваї захищають свого працівника. Про це йшлося в програмі «Польща і Світ» на каналі TVN24, пише «Наша Польща».

Читайте також

Меморіалу львівських орлят не буде на польських паспортах

Сталося все ще на початку вересня у Варшаві. Посеред ночі двоє чоловіків вдерлися до трамвайного Депо на Мокотові та почали нищити трамвай, малюючи на ньому графіті. Механік, який знаходився всередині, вирішив їх затримати, дійшло до бійки. Один з працівників отримав навіть рану голови. На місце прибула поліція, але одному з вандалів таки вдалося втекти. Водночас, присутні на місці інциденту повідомили поліцейським, що не потребують їхнього втручання, адже вирішили конфлікт «полюбовно».

Поліція поїхала, а угода між вандалом і механіком була проста: 22-річний українець буде вільний, як тільки відчистить трамвай. Щоправда, працівник депо не мав до нього довіри, а відтак прикував за ногу хлопця до колеса вагону.

Керівництво Варшавських Трамваїв викликало свого працівника на килим. Справа закінчилася виховною розмовою. Начальник взяв до уваги, що механік був взірцевим працівником і прив’язуючи вандала ланцюгом діяв на користь спілки. На переконання голови правління спілки Войцєха Бартелські, рішення працівника не було ідеальним, однак і критикувати його він не збирається. Адже, сталося все на території депо, де ті люди не мали права перебувати. Крім того, вони знищили доволі цінне майно, а працівник просто хотів, аби вандал не залишився не покараним.

Однак, у світлі права, працівники Варшавських Трамваїв діяли взірцево, до моменту приїзду патруля. Згідно з законом кожен може затримати особу спійману на гарячому, але мусить передати її в руки поліції. Відтак, легальне затримання громадянина, переросло в безправне позбавлення свободи – вважає Мацей Каліш з Гельсінської групи з прав людини. І додає, що ця справа мала б потрапити на розгляд прокуратури. І ще одне питання, в який спосіб чоловік був ув’язнений, адже конституція кожному гарантує гідність. Відтак на думку Пьотра Соботи з офісу Представника Громадянських прав, закування ланцюгом до трамвая, то вже не просто позбавлення волі, а й порушення гідності особи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Наша Польща