Меморіалу львівських орлят не буде на польських паспортах

13.09.2017 12:00   Джерело: Фортпост
Опубліковано : Львівський Новинар

Польська влада не буде розміщувати на сторінках нового громадянського паспорта зображення Меморіалу львівських орлят на території Личаківського цвинтаря. Про це на своїй сторінці в соцмережі Twitter повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця з посиланням на повідомлення глави МВС Польщі Маріуша Блащака, - пише Фортпост.

"Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак: в нових польських паспортах Польщі не буде зображень Личаківського кладовища у Львові і Вільнюських воріт", - написав Дещиця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Польщі до сторіччя незалежності в 2018 році випустять паспорти в новому дизайні. Серед інших зображень планувалося розмістити Меморіал орлят у Львові.

Проте громадськість була проти такого рішення. Польські експерти та журналісти закликали міністра внутрішніх справ та адміністрації Маріуша Блащака змінити правила конкурсу. Під закликом підписалися вже понад 120 поляків.

«Дбаючи про добрі відносини Польщі з Литвою та Україною, закликаємо міністра внутрішніх справ та адміністрації пана Маріуша Блащака усунути зображення Остробрамської каплиці та Цвинтаря оборонців Львова з переліку мотивів, представлених на конкурс Міністерства, метою якого є вибір ілюстрації для нового польського паспорту.

Як Остробрамська каплиця, так і Цвинтар львівських орлят – це важливі місця для польської історії та культури. Однак потрібно прийняти до уваги те, як багато суперечок та поділів може створити використання місць, що є частиною Вільнюса та Львова, міст, які розташовані на терені сусідніх з Польщею незалежних держав, для ілюстрації документа, що підтверджує польське громадянство.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фортпост