У Львові заблокували конкурс щодо обрання директора Львівського будинку органної і камерної музики

30.10.2017 17:28   Джерело: ZIK
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це йшлося сьогодні, 30 жовтня, під час зустріч членів конкурсної комісії щодо обрання керівника Будинку органної та камерної музики у Львові, пише - ZIK.

В.о. начальника управління культури Львівської міськради Наталія Бунда повідомила, що у п’ятницю, 27 жовтня, повинно було відбутися перше засідання конкурсної комісії з обрання директора органного залу, однак його перенесли.

Читайте також

Львівський піаніст здобув першу премію на Міжнародному конкурсі в Італії

«До нас надійшов лист одного з кандидатів, що є ухвала суду про відкриття провадження. Окрім того, маємо ще чотири листи з різних установ, а саме з Нацполіції, Міністерства культури, Спілки працівників культури України та Львівщини», – пояснила чиновниця, чому засідання так і не відбулося.

За її словами, це виглядає як тиск через проведення конкурсу.

«Ми як орган управління діємо згідно із чинним законодавством, закону України «Про культуру», дотримуємося процедури і термінів, але отримуємо листи з вище зазначених структур щодо того, що ми не визнали результати проведення першого конкурсу», – зазначила чиновниця і заявила, що результатів першого конкурсу не було через відсутність належно оформленого протоколу з результатами, а відтак не було визначено переможця: «А тому ми не мали з ким підписувати контракт».

За її словами, від ЛМР у листах вимагають надання підтверджуючих документів про результати конкурсу.

«Але ми їх не можемо надати, бо їх (документів, – ред.) фактично не існує», – заявила Бунда.

За її словами, тому із обранням директора органного залу склалась складна ситуація.

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко додав, що станом на сьогодні робота з обрання директора органного залу є заблокованою.

«Попри те, що чиниться тиск на управління культури, ми будемо дотримуватись закону. Але, з іншого боку, все виглядає, що керівника органного залу хочуть не обрати на конкурсі, а призначити у ручному режимі», – заявив Москаленко.

Нагадаємо, за результатами засідання, проведеного 23 серпня, перемогу здобув Юліан Винницький, який є незмінним керівником закладу з 1988 року. Після оголошення результату в мерію надійшло понад 60 звернень щодо порушення процедури проведення конкурсу, процедури голосування та щодо конфлікту інтересів між членами комісії. Окрім громадських організацій, такі петиції до міської ради скерували і деякі члени конкурсної комісії.

Ніхто з кандидатів своєї поразки не визнає: Юліан Винницький запевняє – виграв чесно і звинувачує опонента у невмінні визнати поразку. Його опонент Іван Остапович каже, якщо висновок комісії ЛМР буде не на його користь, готовий судитися.

Як повідомлялося, обрання директора Львівського будинку органної та камерної музики Юліана Винницького зумовило скандал серед громадськості. Пролунали звинувачення і у бік члена конкурсної комісії, письменника Ігоря Калинця, який підтримав Юліана Винницького. Його донька Звенислава Калинець-Мамчур висловилася з приводу цькування свого батька, прокоментувавши усі закиди, і нагадавши – «Можна мати багато претензій до усієї процедури, до результату, але треба залишатися людьми, особливо до тих, які створили нам можливість мати свою позицію і право її висловити». 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK