Через провалля біля Стебника на Дрогобиччині збудують новий колектор

19.12.2017 08:40   Джерело: Варіанти
Опубліковано : Патрік Скеля

Також планують винести за межі небезпечної ділянки магістральний водогон Гірне – Дрогобич. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА, пишуть - Варіанти.

Читайте також

У Тернополі знову на дорозі провалля, але на старому місці

За результатами засідання робочої групи щодо напрацювання заходів із забезпечення екологічної рівноваги на території Стебницького калійного родовища, КП «Дрогобичводоканал» має укласти угоду з спеціалізованою організацією на розробку гірничо-геологічного обґрунтування щодо підготовки альтернативних ділянок для виносу магістрального водогону Гірне – Дрогобич.

Також було вирішено збудувати напірний каналізаційний колектор від районної каналізаційної станції Стебника до районних каналізаційних очисних споруд.

Нагадаємо, між містом Стебник і селом Модричі Дрогобицького району в ніч на 30 вересня утворилось провалля. Створення робочої групи з розслідування обвалу ініціювала облрада наприкінці жовтня.

Крім цього Львівська обласна рада звернулась до уряду з проханням виділити кошти на ліквідацію провалля та вирішити питання з діяльністю «Полімінералу». Депутати також запропонували створити урядову комісію для вирішення проблем, які виникли через роботу «Полімінералу».

На моніторинг ситуації, що проводитимуть фахівці-екологи Івано-Франківського національного інституту нафти і газу, виділено з обласного бюджету 1,483 млн грн. Також поблизу утвореного провалля змінили русло річки аби запобігти ймовірним проваллям.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Варіанти