У Львові з’явиться сквер ім. Яцека Куроня та Віденська вулиця?

11.02.2018 19:37   Джерело: ZIK
Опубліковано : Патрік Скеля

На черговому сесійному засіданні депутатам Львівської міськради запропонують перейменувати вулицю Д. Карбишева та дати назву скверу, розташованому біля Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Читайте також

На місці давньої площі у Львові радянська влада побудувала готель
У Львові хочуть реконструювати площу Святого Теодора: що пропонують змінити (Фото)

Відповідне питання внесене до порядку денного сесії, яка запланована на 15 лютого, пише - ZIK.

Так, згідно з проектом ухвали, площу біля Консульства Республіки Польща у Львові пропонують назвати на честь Яцека Куроня – з метою зміцнення міжнародних стосунків та вшанування пам’яті цього Почесного громадянина м. Львова. Відповідну пропозицію до міськради подала ініціативна група львів’ян у листопаді 2017 року.

Вулицю Карбишева хочуть перейменувати на вулицю Віденську, відповідно до звернення Почесного консульства Австрійської Республіки у Львові від жовтня 2017 року та на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

«Таке найменування скверу та вулиці стане вагомим внеском у зміцнення міжнародних стосунків та свідченням міцних історичних, культурних та ділових зв’язків міста Львова з Австрією та Польщею», – певні у мерії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK