У Львові хочуть реконструювати площу Святого Теодора: що пропонують змінити (Фото)

30.08.2017 10:00   Джерело: 032
Опубліковано : Львівський Новинар

У Львові задумали кардинально змінити ще одну площу міста. Цього разу мова йде про площу Святого Теодора. В планах реставраторів – вигнати з площі транзитний транспорт, створити новий громадський простір та зробити площу більш пішохідною.

Журналіст сайту 032.ua поспілкувався з головними ідеологами реконструкції площі Святого Теодора та запитав у них, що саме зміниться в рамках реконструкції.

Розбиті дороги та хаотичне паркування.

Як розповів в коментарі кореспонденту нашого видання депутат міської ради Львова Сергій Івах, реконструювати площу нобхідно хоча б через те, що вона в перебуває в жахливому стані: знищена дорога, хідники, постійно стоять автобуси

За словами депутата, більшість перевізників зупиняються на площі незаконно. Законні зупинки на площі Святого Теодора мають лише два міські автобусні маршрути: №№ 8 та 22. Івах вже мав розмову із перевізниками і вони погодилися перенести кінцеву зупинку своїх маршрутів з площі на вулицю Детька. Якщо це вдасться зробити, то біля площі Святого Теодора переорієнтують напрямки руху автівок, що дозволить уникнути транзитного проїзду.

 
 

“В першу чергу треба змінити рух транспорту. Основна ціль – аби там там не було транзитного проїзду транспорту. Крім того, на площі Теодора небхідно збільшити пішохідну площу. З боку Мулярської та Медової розведуться основні паркомісця, а сама площа має бути пішохідною”, - розповідає Івах.

Депутат звертає увагу на ще одну важливу деталь: в давні часи на площі Теодора стояла церква. Нещодавно там провели археологічні дослідження і археологи виявили на місці храму поховання людей.

 
 

“Є розуміння того, де розташовувалася цервка. На тому місці пасувало би встановити пам’ятний хрест, аби люди знали, що тут колись стояв храм”, - зазначає Сергій Івах.

Прибрати автобуси, облаштувати паркомісця та озеленити площу.

Проектом реконструкції площі Святого Теодора займалися архітектори громадської організації “Urbanideas”. За словами однієї з керівників організації Ольги Криворучко, урбаністи в рамках реконструкції пропонують озеленити площу та зробити її пішохідною, аби вона стала більш комфортною для мешканців.

“Плануємо збільшити кількість озелення: вздовж вулиці, яка проходить через площу Святого Теодора будуть висаджені ряд дерев, побільшає зелених насаджань і на самій площі. Це мають бути рожеві каштани – середньої величини дерева, які створюють затінок і під ними дуже затишно”, - розповідає пані Ольга.

В ході реконструкції змін зазнає і сама площа Святого Теодора. Так, тут планують відремонтувати все дорожнє покриття.

“Зона, де є найбільший потік пішоходів, буде замощена гранітними плитами, частина площі з деревами залишиться з травниками, а інша частина буде з трамбованим засівом. Іншу територію площі замостять бруківкою”, - зазначає Криворучко.

Крім того, на площі нарешті хочуть навести лад із хаотичним паркуванням. Планується, що транзитний транспорт тут їздити не буде. Натомість, заїжджати на площу зможуть лише мешканці навколишніх будинків або ж гості.

 
 

“Ще ми хочемо вирівняти в один рівень тротуар, дорогу та саму площу, аби був такий безперешкодний пішохідний простір. Через нього буде дозволений рух автомобілів, крім транзитного транспорту”, каже Ольга Криворучко.

Коли розпочнеться реконструкція.

До кінця року урбаністи мають повністю завершити проект щодо ревіталізації площі Святого Теодора. Очікується, що роботи можуть розпочатися вже наступного року. Точних термінів щодо початку робіт ще не має. Також невідомий наразі повний кошторис, необхідний для реконструкції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз