Імовірно, з квітня – по 5,50: депутат про ціни на проїзд в електротранспорті Львова

Уже з квітня вартість проїзду у львівському електротранспорті може зрости до 5 гривень 50 копійок.

24.02.2018 18:36   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це в ефірі «Правди.Наживо»  заявив Валерій Веремчук, голова фракції «Народний контроль» у Львівській міськраді, пише - Вголос.

Читайте також

Львівські перевізники пропонують пенсіонерам платити половину вартості за проїзд
Зросла вартість проїзду в приміських та міжміських маршрутках

«Мені відомі плани «Львівелектротрансу» щодо підвищення вартості проїзду в трамваях, тролейбусах. Наскільки я розумію, розрахунки є на квітень. Міський голова говорив про економічно обґрунтовані 5.50 гривень, але я думаю, що це занадто різке підняття. Про маршрутки ще не було жодної інформації від посадових осіб», – розповів він.

За його словами, водії приватних фірм-перевізників керуються своїм трактуванням законодавства:

«Вже десь місяць, як вони почали відмовляти пенсіонерам. Чи ми зможемо приватного перевізника змусити безкоштовно возити пенсіонерів? Напевно, з цими перевізниками буде складно щось змінити. Але місто буде оголошувати новий конкурс. А зараз – возить безоплатно пенсіонерів в комунальному транспорті».

Ще одна сфера, на яку також не вистачає грошей, – міські ліфти: аж 95% із них уже «віджили» своє. Втім, посадовець переконаний, що їх таки можна використовувати.

«95% ліфтів пройшли термін експлуатації, але це не означає, що вони аварійні. Експлуатуються вони по-різному, дуже багато ліфтів мають проблеми через крадіжки, наприклад, катушок. За минулий рік їх викрадено понад 200», – пояснив він.

За словами Валерія Веремчука, півроку тому прийняли програму модернізації і обстеження ліфтів, за якою напрацювали певний алгоритм їх заміни.

«Виділені на це 40 мільйонів цього року – це найбільша сума за тих 25 років. Але вартість заміни одного ліфта зі всіма роботами – близько 600 тисяч гривень…», – додав він.

Також говорили і про ситуацію з Львівським автобусним заводом. Як відомо, депутати міської ради прийняли ухвалу про забезпечення ефективного використання його території. Втім, питання повернення коштів залишається відкритим:

«Ми прийняли низку рішень щодо ЛАЗу – звернення щодо його націоналізації, а всі вільні ділянки, які є між будівлями, зарезервували для потреб міста. Я впевнений, що депутати не будуть повертати борги через «Оптима фактор». Нам дуже важливо, щоб ці гроші потрапили в бюджет держави».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос