У Львові на третину скоротили чисельність безпритульних собак

13.07.2018 16:53   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Впродовж 2015−2017 років у Львові на третину скоротили чисельність безпритульних собак у місті Львові.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

Сьогодні на пленарному засіданні сесії міської ради було внесено зміни до ухвали «Про затвердження Програми регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Львові на 2015−2020 роки». У змінах зазначаються основні напрямки, по яких має працювати ЛКП "Лев":

  • придбання корму;
  • заходи з відловом безпритульних тварин, їх вакцинація та стерилізація;
  • введення бази даних;
  • соціальна реклама.

Це запити, на які можуть в подальшому виділятися кошти для роботи ЛКП «Лев».

Як зазначалося в інформаційній записці, у ході виконання Програми поводження з безпритульними тваринами у м. Львові, впродовж 2015−2017 років забезпечено скорочення на третину чисельності безпритульних собак у місті Львові. Разом з тим забезпечено стрімке зростання стерилізованих безпритульних собак, а також, завдяки обов’язковій реєстрації, зменшення самовигулів господарських тварин.

Та головним досягненням вважається робота з прилаштування безпритульних тварин у родини.

«Відсоток прилаштованих собак у Львові перевищує показники провідних Європейських країн, де незважаючи на довічне утримання собак у притулках, нові родини знаходять лише 53% безхатьків (Великобританія — 50%, Німеччина — 55%)», - зазначається в інформаційній записці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo