На Львівщині викритому на корупції голові ОТГ повідомили про підозру

28.03.2020 17:42   Джерело: Кулемет.com
Опубліковано : Патрік Скеля

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру у вчиненні корупційного правопорушення голові однієї з об’єднаних територіальних громад Львівської області.

Про це інформує прес-служба СБУ Львівщини, пише - Кулемет.com.

За попередньою версією слідства встановлено, що посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від громадян за сприяння у передачі в приватну власність землі, що належить підпорядкованій йому громаді. До протиправної діяльності зловмисник також залучив двох посередників, один з яких вів переговори із зацікавленими особами.

Оперативники спецслужби задокументували, що посадовець, зокрема, вимагав у місцевого мешканця 10 тисяч доларів США за виділення ділянки площею 0,4 га.

Аби уникнути викриття, зловмисники вигадали схему «безконтактної» передачі хабара: гроші «клієнт» мав залишити в автомобілі, який був заздалегідь припаркований у визначеному місці.Правоохоронці задокументували всі етапи протиправної схеми.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання фігуранта справи виявлено документацію, що доводить протиправну діяльність.

Наразі голові ОТГ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисників проводилось оперативниками УСБУ у Львівській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет.com