На Львівщині облаштували 14 пунктів для вакцинації: основні і резервні

17.02.2021 14:21   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

За попередню добу в області методом ПЛР-тестування підтвердили 115 випадків зараження коронавірусною інфекцією, госпіталізували 89 осіб. Про це під час брифінгу розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Ірина Шурпяк.

Читайте також

Львівський науковець отримав 10 млн грн на створення вакцини від COVID-19

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише - Щоденний Львів.

«Завантаженість ліжок для хворих на коронавірус на сьогодні – не повні 30%. В стаціонарах лікують 1158 хворих. В реанімації перебуває 105 важкохворих пацієнтів,  з них на апаратах ШВЛ – 16», - розповіла Ірина Шурпяк.

Щодо вакцинації, заступниця директора департаменту розповіла, що через затримку із поставками в Україну план її проведення дещо змінюється:

«Зараз є зміна плану вакцинації. Вчора очікувана вакцина фірми Pfizer не прибула в Україну, відтак, буде зміна виробника. Йде мова про вакцину фірми Astra Zeneca. Вона після розморозки потребує збереження за температури від 2 до 5 градусів за Цельсієм, використати її необхідно упродовж 5 днів після розмороження. Орієнтовна дата поставки в Україну – до кінця цього тижня».

В області облаштували 14 точок для проведення вакцинації, 10 – у Львові, 4 – в районах.

Основними точками проведення вакцинації у місті Львові є поліклініка №2, в області – Стрийська ЦРЛ. На цих двох локаціях щеплення робитимуть першочергово. 12 інших, через затримки із поставками, перебуватимуть у резерві.

Першочергово вакцинуватимуть працівників «ковідних» лікарень та людей похилого віку, які перебувають у спеціалізованих установах.

«У розширеному списку людей, які потребують вакцинації першочергово, – більше ніж 6700 осіб. Це перш за все медики ковідних установ, мешканці соціальних закладів, зокрема, будинків для літніх людей. Через затримку поставок і зменшення кількості доз вакцин, які надійдуть в першу чергу, спочатку ми вакцинуємо 3600 осіб. Половина з них – медики, друга половина – особи похилого віку, які перебувають у відповідних  установах. Вакцинація передбачає 5 етапів, відповідно із кожним з них ми розширюватимемо коло категорій тих, хто вакцинуватиметься», - зазначила Ірина Шурпяк.

Зазначимо, за увесь час COVID-19 в області підтверджено у 74 586 осіб. Померли  2204 людини. Одужали від коронавірусної інфекції 66 372особи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів