Яйця та перцеві балончики: сесію Тернопільської міської ради вкотре перенесли

Вчетверте не вдалось зібрати всіх та проголосувати ряд питань. У дію йдуть не проекти рішень, а яйця, перцеві балончики, замінування...

Спершу, приміщення міської ради було заблоковане свободівцями, які організували акцію «Зрадник депутат – склади мандат!» та вимагали, щоб Іван Сороколіт, Ігор Турський та Роман Навроцький залишили депутатське крісло. Таким чином, свободівці ігнорують законодавство України, що надає право на відкликання депутатів лише виборцям. До цього моменту згаданих трьох обранців уже виключили з партії “Свобода”:

"Аналіз і моніторинг публічних висловлювань та голосування цих депутатів показав їхні принципові розходження з позицією націоналістів у Тернопільській міській раді. Зокрема, серед більш ніж 100 голосувань, які йдуть урозріз із ухваленою фракцією позицією, є питання, які мають принципове значення", ‒ опублікували на сайті заяву керівника Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Володимира Стаюри.

У результаті сутичок під час акції постраждали двоє порошенківців: одному поцілили яйцем в око, а іншому – приснули в обличчя перцевим балончиком. У сесійній залі кворуму не було, тому засідання не відбулось.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

Згодом, міський голова ще раз дав розпорядження про скликання сесії. Проте, за день до її проведення, переніс на іншу дату.

Втретє відбулося замінування самої будівлі. Міськраду оточила поліція, яка, схоже, була готова до протистояння. Навколо розгорнувся мітинг свободівців, які продовжили акцію проти тих же трьох депутатів. Була спроба провести «вуличне» засідання сесії, але потрібної кількості депутатів для кворуму не зібрали.

“По факту хуліганських дій під міською радою поліція проводить перевірку, як і за заявами окремих депутатів щодо перешкоджання їх діяльності”, - розповідає юрист Центру громадського контролю “ДІЙ!” у Тернополі Володимир Шевченко. “Однак, на мою думку, поліція мала б діяти більш рішуче, а не спостерігати, як чужі для міста люди блокують будівлю міської ради. Як і дивним є в цій ситуації те, що після повідомлення про мінування ради не була проведена повна евакуація працівників.”

null
Фото з сайту Терен

Зрештою, як і було прогнозовано, сесійне засідання 25 травня теж не відбудеться. На сайті Тернопільської міської ради опублікували розпорядження міського голови, в якому пояснюється:

null
Фото з мережі Інтернет

“Зважаючи на нагальність пропонованих до розгляду на сесії депутатами питань, переконаний, що депутати готові були б зібратись в анонсований міським головою день - 25-го травня чи то зранку о 6:00 чи ввечері (після Інвестиційного форуму) о 20:00. Не може місто страждати через чиїсь політичні ігри, невміння організувати роботу сесії або через небажання врешті визначитись коли проводити сесію”, - коментує Іван Сороколіт.

Які несподіванки для виборців принесе наступне засідання – побачимо 2 червня.

Фото: Терен, сайт Тернопільської міської організації ВО "Свобода».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба Центру громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі.