У прокуратурі області підсумували результати співпраці із представниками Всеукраїнського руху «Під контролем»

Про співпрацю органів прокуратури Тернопільщини та Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» йшлося на сьогоднішній спільній прес-конференції, що відбулась у приміщенні прокуратури Тернопільської області.

З метою об’єднання зусиль правоохоронних органів і громадськості, спрямованих на боротьбу з корупцією, а також іншими правопорушеннями, вчиненими представниками влади та органів місцевого самоврядування, органи прокуратури України співпрацюють з громадськими об’єднаннями антикорупційного спрямування.

Одним із таких об’єднань є Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем», який розпочав свою діяльність у травні 2016 року, як об’єднання регіональних громадських організацій.Детальніше про його роботу розповів журналістам місцевих ЗМІ координатор руху  Мирослав Сімка.

Так, за результатами спільної роботи прокуратури Тернопільської області з громадською організацією Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» встановлено факти подання недостовірних даних посадовими особами органів місцевого самоврядування у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання  фінансового характеру, порушення процедури державних закупівель.

Читайте також

На Тернопільщині громаді села повернули майно вартістю 307 тисяч гривень
На Тернопільщині ліцею повернено землю вартістю понад 9 млн грн

Зокрема, встановлено, що 4 діючими депутатами Тернопільської міської ради  не  відображено у деклараціях  земельні ділянки, житлові будинки, нежитлові будівлі та корпоративні права у підприємствах.

Також викрито факти порушення посадовцями райдержадміністрацій та інших державних органів законодавства при  здійсненні державних закупівель.

За результатами опрацювання інформацій Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем», органами прокуратури області внесено три подання в порядку ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», які розглянуті та задоволені. Лист щодо порушення депутатами Тернопільської міської ради вимог фінансового контролю розглянутий на сесії міської ради, порушення усунуто. У  5 випадках об’єктами  перевірок порушення усунуті самостійно.

 Детально на  роботі прокуратури в межах повноважень щодо реагування на корупційні прояви розповіли заступник прокурора області Олег Галицький та начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області Наталія Штурма.

 Загалом у поточному році за результатами спільних перевірок органів прокуратури області та правоохоронних органів розпочато досудове розслідування у 8 кримінальних провадженнях за ст.366-1 Кримінального кодексу України за фактами умисного неподання посадовцями декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування або подання у них недостовірних даних.

Так, один з заступників керівника державного підприємства у  е-декларації не вказав житловий будинок, що належить йому на праві власності, ринкова вартість якого перевищує 1 млн. грн. Керівник міського комунального медичного закладу взагалі не подав у встановлений строк е-декларації.

Окрім того, у поточному році спеціально уповноваженим суб’єктами у сфері протидії корупції до суду скеровано 42 протоколи про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією. На даний час, за рішеннями судів до адміністративної відповідальності притягнуто 17 посадовців, інші протоколи перебувають на розгляді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області