Підвищення ціни на проїзд у львівському електротранспорті ініціювала профспілка

25.06.2017 10:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Уже з серпня оплата за проїзд у трамваї та тролейбусі може зрости більше, ніж удвічі. Про зростання тарифу просить профспілка ЛКП «Львівелекторотрансу». На черзі громадські слухання, а також погодження у антимонопольному комітеті. Останнє слово за виконкомом міськради, - пише zaxid.net.

Найголовніша причина підняття тарифу – здорожчання електроенергії. До цього додаються збитки від перевезення пільговиків, а ще зобов'язання перед ЄБРР, згідно з яким тариф має бути економічно обгрунтованим. Наразі, автопарк комунального підприємства – понад 200 транспортних засобів. Проте справними є менше половини. Відтак, на підприємстві ціну 4,5 грн вважають обґрунтованою.

«Із ініціативою розробити нові тарифи для міського електротранспорту виступив профспілковий комітет нашого підприємства, який попросив адміністрацію розробити новий тариф і звернутись із ним до міста», – пояснив заступник директора ЛКП «Львівелектротранс» Олексій Зварич.

Читайте також

Садовий скликає львів'ян на віче
На Львівщині чоловік через ревнощі порізав дружину та тестя, котрий прибіг на допомогу (Відео)

Із початку року «Львівелектротранс» нарахував 61 млн грн збитків.Чинний тариф у 2 гривні діє з червня 2014 року. У профспілці наголошують: зарплата водіїв відтоді майже не змінилася.

«Ми вважаємо, що питання заробітної плати є сьогодні на часі, оскільки підприємство має серйозні проблеми з кадровою політикою щодо водіїв. На сьогоднішній день брак водіїв по штатах тролейбусів більше 60, по трамваях більше 30», – пояснила завідувачка відділу Львівської обласної профспілки ЖКГ Марія Ванько.

У громадських активістів є сумніви щодо доцільності зростання тарифів.

«Я би назвав ці дії відлякуванням платних пасажирів на користь автобусів. Коли немає відлагодженої системи контролю, піднімати тариф – не зовсім коректно», – пояснив голова ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

Львів'яни ж кажуть, що люблять користуватися електротранспортом.

«Я на трамваї їжджу і буду їздити рівно стільки, скільки мені буде потрібно. Напевно, кожен буде вибирати так, як йому підходить», – пояснила львів`янка Марта.

«Користуватися буду, тому що прийдеться. Але вважаю, що це недоцільно хоча б тим, що з копійками буде морока», – вважає львів'янка Рая.

У ЛКП «Львівелектротранс» очікують підняття тарифу з першого серпня. Перед затвердженням він має пройти шлях від громадських обговорень до затвердження міським виконкомом. Міський голова Андрій Садовий висловився проти підняття тарифу на проїзд у електротранспорті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews