Львівщина та Тернопільщина стали лідерами серед інших областей України у зростанні ділового клімату для малого та середнього бізнесу

26.06.2017 11:57   Джерело: lviv.tv
Опубліковано : Тарас Жак

За результатами опитування, озвученого на Форумі місцевого розвитку, Львівщина стала лідером по Україні та на заході зокрема по зростанню показників ділового клімату. За словами експерта Програми USAID ЛЕВ, старшого наукового співробітника ІЕД Ірини Федець, агреговані дані опитування свідчать про високий рівень зростання ділового клімату для малого та середнього бізнесу.

«Дані опитування показують те, що діловий клімат за 2 роки піднявся на 5 рівнів. Це свідчить про зріст ділового клімату як загалом у Карпатських областях, так і загалом по Україні», – зазначає Ірина Федець. У довгострокових показниках Львівщина перегнала всі області України та стала беззаперечним лідером. Головними проблемами бізнесу, на думку малих та середніх підприємців, стали податки, часті зміни у законах, штрафи та зменшення попиту.

За словами директора департаменту економічної політики ЛОДА Романа Филипіва, результати опитування проведеного ЛОДА, свідчать про те, що малий бізнес на Львівщині прагне до зростання, через що має проблеми, а показники середнього бізнесу області більш стабільні, а підприємці не вбачають проблем у веденні своєї справи.

«Ми провели опитування серед малого та середнього бізнесу промисловості, що є важливим для Львівщини, в результаті чого дізнались, що більшість підприємств відповідають, що їх бізнес в нормі, а представники малого бізнесу кажуть, що вони не задоволені своїм становищем та бажають збільшення об’ємів», – зазначив Роман Филипів.

Окрім того, за словами Романа Филипіва, архіважлива машинна промисловість відчуває себе стабільно: «Машинобудування для Львівщини архіважливе. В цій сфері все відносно стабільно, через велику кількість частин виробництва, які і дають відносну проблематичність та впливають на думку власників», – зазначив Роман Филипів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: lviv.tv