«Ігри нескорених» відбулися на Львівщині вчетверте

21.07.2017 16:00   Джерело: dailylviv.com
Опубліковано : Тарас Жак

У четвертому військово-патріотичному вишколі в Сприні взяли участь юнаки й дівчата зі сходу України, - пише dailylviv.com.

На базі спортивно-туристичного оздоровчого табору «Прикарпаття» імені Кирила Осьмака в селі Сприня в Самбірському районі Львівщині відбувся уже четвертий військово-патріотичний вишкіл «Ігри нескорених». Цього року він вже набув статусу Всеукраїнських змагань.

Окрім місцевих команд, в Сприні зібралися школярі та молодь з усіх регіонів України, які прибули у складі восьмого потягу єднання України «Труханівська січ». А загалом –понад 180 учасників. Зокрема, приїхали й команди зі Слов’янська на Донеччині й Сватового на Луганщині, які й минулого року брали участь в «Іграх нескорених», 

Упродовж тижня команди взяли участь у різноманітних змаганнях та конкурсах – повстанському біатлон, стройовій підготовці, стрільбі, перетягуванні линви, розпалюванні багаття, гирьовому спорті тощо. Завершилися «Ігри нескорених» тереновою грою, яка передбачала сходження повстанським історичним маршрутом на гору Діл, де в 1944 році діяла підстаршинська школа УПА.

Цього року гру було побудовано за новими принципами – вона передбачала участь усіх учасників , які за допомогою сліпого жеребкування були поділені на чотири команди-сотні. Кожна з них отримала історичну назву сотень УПА – «Леви», «Гайдамаки», «Вовки» та «Булава».

Організатор «Ігор нескорених», голова Самбірської районної ради Віталій Кімак, зазначив: «Особливість нашого таборування полягає у тому, що молодь та школярі перебувають в історичному місці, де у 1944 році була створена Українська Головна Визвольна Рада. На той час, коли більшовики наступали, а німці відступали, вона об’єднала представників різних регіонів України навколо ідеї відновлення її соборності та незалежності. Сьогодні учасники «Ігор нескорених», які приїжджають сюди, мають змогу вивчати історію, черпати інформацію із першоджерел, адже наш край багатий на історичні пам’ятки тих часів, а також від живих свідків подій 73-річної давнини –  ветеранів УПА, які діляться із молоддю своїми безцінними спогадами. А наш чотирирічний досвід організації таких ігор дає нам поштовх у майбутньому удосконалювати стандарт, який нині, як ніколи, актуальний для військово-патріотичного виховання молоді, популяризації служби у Збройних Силах України».

Віталій Кімак наголосив, що активну участь у проведенні «Ігор нескорених» беруть військовослужбовці військових частин, які дислокуються на Самбірщині. Армійці спілкуються із учасниками таборування, ознайомлюють їх із специфікою життєдіяльності військових колективів та демонструють свої фахові вміння.

Під час відвідування інженерної військової частини молодь побачила на спеціально обладнаних навчальних місцях як працюють військові сапери та кінологічна служба. Також для них була облаштована виставка інженерного озброєння та стрілецької зброї. 

Для більш ширшого ознайомлення зі життєдіяльністю інженерних військ Збройних Сил України учасники таборування переглянули фільм про бойову роботу військових інженерів на спеціальній техніці: як будуються та наводяться різноманітні мости через водні перешкоди, відбувається дистанційне розмінування місцевості, виконуються фортифікаційні роботи, встановлюються різноманітні загородження та багато іншого. Також учасники спілкувалися з представниками окремої бригади армійської авіації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: dailylviv.com