Юрій Шередько

Юрій Шередько

журналіст, оглядач, LvNews

Наталія Ван Доеверен перевелася на посаду начмеда Шпиталю ім. Митрополита А. Шептицького

05.09.2017 08:00   Джерело: LvNews
Автор : Юрій Шередько

Лікар Наталія Ван Доеверен обійняла посаду заступника адміністратора з медичної частини Шпиталю ім. А. Шептицького Курії Архієпархії УГКЦ, куди вона перевелася з посади заступника головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні. Як відомо, пані Ван Доеверен сьогодні захищається в суді від обвинувачень у кримінальних правопорушеннях, які вона вважає сфабрикованими на замовлення її колишнього безпосереднього керівника і нинішнього депутата Львівської обласної ради і голови профільної комісії з медицини області п. Михайла Гички.

У коментарі пані Ван Доеверен наголосила, що з сумом у серці залишила посаду заступника головного лікаря ЛОКЛ, якій віддала 6 років свого професійного життя, і загалом   понад 20 років роботи у цій лікарні. «Однак, близькі мені і рідні люди переконали мене, що з моральними виродками, а саме з М.Гичкою, працювати не лише неможливо, а просто небезпечно. Характеристика, яку написав пан Гичка, взагалі – шедевр аморальності, - каже пані Ван Доеверен. Цікаво, де пан  Гичка був щирий, у  прекрасній позитивній  характеристиці, наданій до захисту моєї наукової дисертації, за три тижні до обшуків,  чи в характеристиці, написаній на вимогу  прокуратури?  Я щиро дякую високопрофесійному колективу, і всім людям з якими я працювала у обласній лікарні, сподіваюся, що запам’яталася їм не такою, якою мене описав головний лікар.»

На підтвердження своєї заяви, Наталія Ван Доеверен надала фотокопію характеристики за підписом п. Гички. Вона вважає, що такий промовистий текст має стати  відомим громадськості, як характеристика самого пана Гички.

null

Працівники лікарні, які попросили не оприлюднювати їх імена, виявили здивування викладеними в характеристиці фактами. Вони повідомили, що пані Ван Доверен мала дуже відповідальні посадові обов’язки, та виконувала їх досить результативно як на користь лікарні, так і для громади Львівщини. Зокрема вона доклала багатьох зусиль, щоби ЛОКЛ двічі пройшла акредитацію МОЗ України і отримала вищу категорію (що, зокрема вплинуло на посадові оклади працівників), з її ініціативи було створено комісію з контролю за призначенням замісної ниркової терапії, що дозволило знизити соціальну напругу у зв’язку з дефіцитом гемодіалізних місць. Також, несправедливо забувати роль екс-начмеда в  організації шпиталізації жінок  з проблемними вагітностями  весь час, поки не працює пренатальний центр, а це фактично потрійне навантаження на ЛОКЛ, наголошують працівники обласної лікарні.

Читайте також

У Львові більше години очікували «швидку»
Прокуратура не змогла належно довести підстави для повторного відсторонення від посади Наталії Ван Доеверен
Прокурори хочуть звільнити Н. Ван Доеверен не чекаючи рішення суду
Систему екстреної меддопомоги Львівщини майже знищено

Наталя Ван Доеверен повернулася на посаду заступника головного лікаря ЛОКЛ наприкінці липня 2017 року після того, як суд відмовив прокуратурі Львівської області у продовженні відсторонення її від посади в рамках розгляду кримінальної справи за підозрою у зловживанні службовим становищем та отриманні неправомірної вигоди. Наступного дня після її виходу на роботу, прокуратура знову звернулася до суду з вимогою відсторонення, у зв’язку з тим що вона широко висвітлює судовий процес на своїй сторінці у Facebook, та нібито через те, що вона не має наміру звільнятися з посади, як вона заявила у суді, однак суд вдруге відмовив прокуратурі, вважаючи, що немає перешкод для перебування на посаді заступника головлікаря ЛОКЛ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews