У Львові презентують унікальне видання «Стефанія Шабатура: нескорений дух творчості»

16.09.2017 08:30   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

17 вересня у приміщенні Львівського музею історії релігії відбудеться презентація альбому мистецьких творів «Стефанія Шабатура: нескорений дух творчості».
Це видання про подвижницьке життя і діяльність незламної українки – видатної художниці, яскравої представниці голови Марійського товариства «Милосердя» Стефанії Шабатури, пише - 032.ua.

У період радянського тоталітаризму творчість мисткині була заборонена, а під час ув’язнення її творчий доробок – знищили.
Зазначимо, передусім це альбомне видання зацікавить істориків, теоретиків мистецтва, культурологів, художників, а також усіх, кому близьке українське мистецтво.

Читайте також

Журналістка Олександра Шутко видала книжкою переклад листів легендарної Роксолани

Нагадаємо, що Стефанія Шабатура народилася в Тернопільській області, закінчила Львівський інститут декоративного і прикладного мистецтва, проектувала і ткала гобелени.
У 1972 році була арештована КДБ і засуджена на п’ять років ув'язнення за антирадянську агітацію і пропаганду.
У 1979 році Шабатура вступила в Українську Гельсінкську групу - правозахисну організацію, яка вимагала від радянської влади дотримання Декларації прав людини ООН.
У 2006 році указом президента України Віктора Ющенка була нагороджена орденом "За мужність" першого ступеня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua