Рабінович розкрив аферу НБУ: Гонтарева уклала вбивчі контракти в обхід Prozorro

18.09.2017 20:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева та  її заступниця Катерина Рожкова готують аферу, пов'язану з продажем всього заставного майна українських банків, що лопнули, з Фонду гарантування вкладів, що остаточно "дограбує" Україну. Таку думку в прямому ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» висловив народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

«Керівництво Нацбанку України, я можу це стверджувати впевнено, готує аферу, подібної якій, напевно, не було в історії нашої незалежної держави. Фонд гарантування вкладів через дві американські брокерські компанії збирається розпродавати все заставне майно українських банків.

Причому, все це - в обхід системи ProZorro і з маржею в 10 відсотків. Ця афера остаточно позбавить вкладників надій на повернення їхніх коштів - і остаточно дограбує Україну, її просто розпродадуть! »- констатував політик.

Крім того, виступаючи сьогодні на безстроковій акції протесту під стінами НБУ за відставку Гонтаревої й Рожкової, Рабінович додав, що Фонд гарантування вкладів повинен виплатити обдуреним вкладникам, за різними оцінками, від 200 до 400 млрд гривень.

«У документі прописано, що все заставне майно, яке є в Україні, будуть продавати в Америці. Скажіть, будь ласка, хтось вірить в те, що в Америці будуть купувати наші закладені будинки, будівлі, машини? Ні! Це означає, що Фонд гарантування вкладів теж буде вкрадений, і разом з ним зникне останній шанс повернути ошуканим вкладникам їх чесно зароблені гроші», - підкреслив Рабінович, виступаючи на акції.

Він також додав, що, до афери, що насувається, залучені шість найбільших банків України. 

«Цю угоду курирують особисто Гонтарева (яку не прибирають від керівництва) та її напарниця Рожкова. До цього залучені шість найбільших українських банків», - заявив Рабінович.

Він підкреслив, що в результаті афери десятки й сотні мільярдів гривень, які належать вкладникам, просто «витечуть» з України.

«Скажіть, хіба для цього держава видавала ліцензію українському банку, він збирав внески від людей, гарантував (і значить - держава!) їх збереження і повернення у разі форс-мажору? Адже тепер заставні кошти, якими поповнили Фонд гарантування, через західні коридори просто-таки витечуть з України.

А це гроші вкладників, це наші з вами гроші, здані в банки під гарантію держави! Там майна - на десятки й сотні мільярдів», - стверджує народний депутат.

За його словами, Фонд гарантування вкладів міг повернути гроші з банків, що «лопнули», вкладникам, однак замість цього заставні кошти просто виводять з країни.

«Фонд гарантування вкладів міг спокійно повернути гроші з банків, що лопнули, вкладникам, нам з вами. Навіть проіндексувати те, що там знаходилося в валюті. І заради цього ми знову вийшли до Нацбанку, як виходили взимку, проводимо безстрокові акції й пікети, вимагаємо повернення грошей вкладників. Замість цього заставні кошти з банків просто виводять з країни, це грандіозна афера!»- запевнив політик.

Лідер партії «За життя» заявив, що акція під Нацбанком триватиме, поки Гонтарева і Рожкова не будуть притягнуті до відповідальності, а їх аферу не почнуть офіційно розслідувати.

«Ми будемо стояти біля Нацбанку до повної перемоги, до того, як приберуть й посадять Гонтареву і Рожкову. Я звертаюся до всіх правоохоронних органів країни - Генпрокуратури, НАБУ, МВС і СБУ, вимагаю офіційно розслідувати цю аферу, вже сьогодні передам відповідні запити», - пообіцяв Вадим Рабінович.

Він також припустив, що саме через цю аферу «ніхто й не збирається прибирати Рожкову». На його думку, саме тому її готують на пост глави НБУ після відходу Гонтаревої, «яка і поставить підпис під цим незаконним договором, тому що ніяка нормальна людина на цей злочин не піде».

Лідер партії «За життя» також нагадав про те, що вже завтра закінчується термін перебування Валерії Гонтаревої на посаді глави НБУ, і зажадав призначити нового главу нацрегулятора. При цьому він висловив упевненість щодо успіху проведеної партією акції.

«Тільки завдяки тому, що ви тут стоїте, влада не підписує багато вбивчих для країни документів. Влада все ще боїться народ, що доводять всякі відгородження від народу автобусами, броньованими дверима. Але це їм не допоможе - люди почали прокидатися! І ми - прихильники партії «За життя», що стоять тут, під стінами НБУ, - те вугіллячко, що тліє, від якого буде підніматися Україна. Вірить в це влада чи ні, але так буде!»- резюмував Вадим Рабінович.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews