У Львові так і не відбувся круглий стіл щодо скандалів довкола спадщини Возницького

24.09.2017 15:00   Джерело: Вголос
Опубліковано : Львівський Новинар

18 серпня комісія з питань культури Львівської обласної ради прийняла рішення щодо проведення 22 вересня круглого столу щодо ситуації у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б.Возницького, - пише Вголос.

За повідомленням члена комісії, депутата від ВО «Свобода» Мирослави Бабінської, сьогодні їй з апарату облради було надіслано смс-повідомлення, що комісія не відбудеться, причин ніхто не пояснив. Круглий стіл щодо скандалів навколо Львівської галереї мистецтв ім. Б.Возницького «перенесли приблизно на 9 жовтня».

Депутат пов’язує це з тим, що облрада, на своєму останньому засіданні, підтримала пропозицію Олега Панькевича (ВО «Свобода») та зняла з порядку денного проект рішення Про оформлення права власності на об’єкти культурної спадщини.  

Проект рішення, зокрема, передбачав оформлення права спільної власності територіальних громад Львівської області в особі Львівської обласної ради на об’єкти нерухомого майна. Ініціювала даний проект рішення Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Г. Возницького, яку очолює скандальний Тарас Возняк.

Борис Возницький і Тарас Возняк

 У власність обласної ради планувалось перебрати будівлі Олеського та Підгорецького замку, Каплицю боїмів у м.Львові (вул.Катедральна), Башту колишньої Свяходухівської церкви XVIII (Львів, вул. Коперника,40-40а), Оборонну вежу у с. Пятничани Жидачівського р-н.

Під час засідання комісії з питань культури 18 серпня, Бирослава Бабінська зазначила: «Львівська галерея є культурним надбанням не лише України, але й всієї Европи, однак спадщина Героя України Бориса Возницького нині під загрозою. Відбувається своєрідне рейдерське захоплення галереї. Під загрозою опинились не лише стародруки та картини Альтамонте, але й замки. Як колишній музейник – 11 років пропрацювала науковим працівником Львівської галереї мистецтв у Золочівському замку – не можу стояти осторонь».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос