У Львові приблизно 50-60% пасажирів – це пільговики

Станом на сьогодні у Львові є 24 пільгові категорії, що становить 50-60% від загальної кількості пасажирів.

28.09.2017 19:30   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, інформують у прес-службі ЛМР.

За словами Сергія Бабака, за розрахунками перевізників собівартість проїзду на одну людину становить 6,80 грн, пише - 032.ua.

"Звичайно, що про підняття ціни на такий рівень не може бути мови. Розуміємо, що все здорожчало, і витрати на перевезення зросли. Тому маємо знайти компроміси. Зокрема, перевізники звертають увагу на велику кількість пільговиків, які є в місті Львові. Станом на сьогодні у Львові 24 категорії пільговиків. За різними даними 50-60% пасажирів – це пільговики. Основна частина з них – це пенсіонери", - каже Сергій Бабак.

Читайте також

Перший в Україні мобільний проїзний - запустили у Львові
Львів придбає в "Електрону" перші взірці автобусів середньої пасажиромісткості
У Садового «наїхали» на громадських активістів

Також заступник Садового зазначає, що насправді, ніде в світ немає такої політики як в Україні щодо пільговиків - ніде немає безкоштовного проїзду.

"Якщо у людини є якість заслуги перед державою, то держава має цій людині доплатити гроші, а вона оплачувати проїзд у транспорті.Тому без державної політики на місцевому рівні це вирішити важко, бо є законодавчі обмеження. Ми розглядаємо різні варіанти. Розуміємо, що жодна економіка не витримає 50% пільговиків. Адже якщо 50% пільговиків, 50% умовно платить, то якщо ми піднімаємо ціну, то робимо навантаження на тих, хто платить. А якщо хтось не платить, то це треба дотувати. А звідки взяти гроші? Вони беруться з інших статей бюджету. Тому, коли хтось каже, що ми за те, щоб пільговики їздили безкоштовно, потрібно казати далі – відповідно зменшити гроші з освіти, медицини, ремонту аварійних будинків", - повідомив Сергій Бабак.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua