У Садового «наїхали» на громадських активістів

18.09.2017 09:00   Джерело: Depo.Львів
Опубліковано : Львівський Новинар

Заступник мера ЛьвоваСергій Бабак вважає, що транспортного колапсу у Львові немає, а ГО "За якісний транспорт" спеціально висвітлює тему щодо браку автобусів на маршрутах. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, пише Depo.Львів з посиланням на "Варіанти".

Сергій Бабак зазначив, що сьогодні у Львові немає транспортного колапсу, є лише "недоліки" у транспортній системі.

"Колапс – це коли впаде метеорит, все інше – це технічні речі. Львів нічим не гірший від інших міст України, навіть у Києві, який має метро, така сама ситуація із маршрутками у час-пік", – розповів Сергій Бабак.

За його словами, тему проблем із міськими маршрутками спеціально "розкручує" громадська організація "За якісний транспорт", аби підняти паніку.

Читайте також

Садовий планує ввести в експлуатацію сміттєпереробний завод у Львові за два роки
Мосійчук Садовому: не кричіть потім про репресії!
Ноу-хау для водіїв: На Львівщині хочуть посилити контроль на дорогах

"Розкручує цю тему ГО "За якісний транспорт", якщо ви поцікавитесь, хто входить до її складу, вам стане все зрозуміло. Два-три члени організації, які називають себе громадською, – це люди, які ніколи не працювали з транспортом, тому ці їхні зауваження не треба сприймати критично. Якщо хтось хоче роздувати це через громадські організації, через пресу паніку, то це зовсім не так. Звичайно, сьогодні є недоліки, але в інженерному господарстві будуть недоліки і в дорогах, і в дахах, каналізаціях", – додав Сергій Бабак.

Також він зауважив, що проблеми у транспортній системі Львова слід вирішувати спільно з ЛОДА, яка "лише висуває міськраді ультиматуми" щодо обмеження в'їзду в центр міста обласним маршруткам.

"Треба разом сідати і врегульовувати транспортне питання, а не лише критикувати. Тим більше, що транспортна інфраструктура будується і вдосконалюється не за рік і не за два", – наголосив Сергій Бабак.

Нагадаємо, згідно з даними GPS-контролю, які оприлюднила ГО "За якісний транспорт", на дороги Львова знову не вийшла третина маршруток.

Ще 31 серпня активісти попереджали львів'ян про можливий транспортний колапс, адже вже відтоді кількість маршруток у місті значно зменшилась. Відтак міського голову Львова Андрія Садового закликали не допустити чергової транспортної проблеми.

Нещодавно Андрій Садовий заявив, що місто планує збільшувати кількість автобусів на міських маршрутах, в першу чергу, на комунальних.

Зазначимо, що у Львові також обурені маршрутним сполученням від автостанції "Західна", куди прибувають автобуси із районів області. Через це Львівська ОДА звернулась до Львівської міськради з вимогою навести лад із пасажирськими перевезеннями у Львові. Також на сайті Львівської облради з'явилася петиція про перенесення приміських маршруток.

Натомість Львівська міськрада повідомила, що проведе аналіз ситуації, яка склалася із пасажирськими перевезеннями у місті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Depo.Львів