Львівщина готова до опалюваного сезону

28.09.2017 20:30   Джерело: ТРК Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це сьогодні, 28 вересня, повідомили під час Колегії Львівської обласної державної адміністрації з питання стану готовності Львівської області до осінньо-зимового періоду. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА, пише - ТРК Львів.

Читайте також

У Личаківському районі проходить підготовка до зимового сезону
Тернополяни будуть платити за опалення по-іншому

«На сьогодні упевнено можна сказати, що Львівщина готова до опалювального сезону. Усі заплановані заходи – виконані. Львівщина без проблем увійде у новий опалювальний сезон та забезпечить подачу теплового носія мешканцям у місті», – зазначив директор департаменту розвитку та експлуатація житлово-комунального господарства Назарій Романчук.

 Відтак,  у сфері житлово-комунального господарства підготовка тривала за трьома ключовими напрямками:

  • Теплопостачання – замінили та відремонтували 34 котли на комунальних та відомчих котельнях, підготували та замінили 10,63 км теплових  мереж.
  • Житловий фонд – здійснили ремонт  6875 покрівель, 1123 опалювальних систем холодного  та 587 гарячого водопостачання, а також енергозабезпечення 687 будинків (електрощитових).
  • Водопровідно-каналізаційне господарство – відремонтували та замінили 46,62 км водопровідних та 14,10 км каналізаційних мереж, підготували 105 одиниць водопровідних та 102 одиниці каналізаційних насосних станцій.

 Окрім того, Львівщина забезпечена газом на період опалювального сезону.

 «Станом на 20 вересня у підземних сховищах газу, які розташовані на території Львівської області, знаходиться 69% запасів газу по Україні. Планове споживання газу в області у період опалювального сезону 2017-18 років становитиме 10,6 % від наявних запасів газу у наших сховищах», – зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Михайло Мельник.

 Зазначимо, що завершені масштабні роботи із заміни фізично зношеного високовольтного обладнання напругою 750 кВ На ПС 750 кВ «Західноукраїнська», яка є найбільшою електропідстанцією у Європі. Це значно підвищить надійність та економічність роботи електропідстанції, дозволить зменшити витрати на обслуговування електрообладнання. Відтак, інвестували 441 млн гривень.

Також упродовж зимового періоду 2017-18 років відбуватиметься постійний GPS моніторинг техніки, яку задіють до експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТРК Львів