Внаслідок землетрусу на Львівщині утворилося провалля глибиною 50 метрів

Загрози мешканцям Трускавця немає.

30.09.2017 21:30   Джерело: Zaxid.Net
Опубліковано : Патрік Скеля

Внаслідок нічного землетрусу поблизу Дрогобича та Трускавця на Львівщині утворилося провалля діаметром 300 метрів та глибино до 50 метрів. Про це повідомив у Facebook міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, пише - Zaxid.Net.

Читайте також

Начальника Дрогобицького відділу поліції звинуватили у побитті затриманих
У Дрогобичі запрацював сучасний рентген-кабінет вартістю 2 мільйони гривень

«Сьогодні вночі в зоні розробок «Полімінералу» (Стебник) над старою карстовою пустотою 100 на 100 метрів обвалилося склепіння. Локація обвалу – 500 метрів від дороги Дрогобич – Трускавець. Обвалилась зона діаметром 300 метрів на глибину до 50 метрів», – написав Кульчинський.

Він зазначив, що обвал був прогнозований давно, та наголосив, що небезпеки для Трускавця і його мінеральних родовищ немає.

«На місці обвалу з часом може утворитися водойма з високою мінералізацією води по типу мертвого моря», – додав мер Трускавця.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 30 серпня, поблизу Дрогобича та Трускавця стався землетрус. На цій ділянці існують значні підземні порожнини, утворені внаслідок активного видобутку калійних солей у 70-80-х роках минулого століття. Науковці і сейсмологи уже багато років попереджають про небезпеку обвалів цих порожнин, що можуть спровокувати локальні землетруси.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.Net