Дитсадок, у якому сталася пожежа - працював нелегально

05.10.2017 21:29   Джерело: Zaxid.Net
Опубліковано : Патрік Скеля

Садочок на вул. Вербовій, 17, у якому сталася пожежа, працював без ліцензії. А пожежники взагалі не знали, що у цьому будинку перебуває 40 дітей, пише - Zaxid.Net.

Читайте також

Дитсадок реконструйований за європейськими стандартами відкрили у Львові

Нагадаємо, у вівторок, 3 жовтня, у дитсадку сталася пожежа. Увечері того ж дня батьки двох дітей звернулись до лікарні. Після огляду хлопчикові та дівчинці поставили діагноз – отруєння димом. Зараз діти вже вдома.

Дмитро Квіт, головний лікар дитячої лікарні, каже: «Ми це розцінили як отруєння продуктами горіння. До ранку стан дитини нормалізувався, перестала блювати. Була в свідомості, хотіла їсти. Ми її в обід по клінічному виздоровленню і з нормальними аналізами виписали додому. А також ввечері був п’ятирічний хлопчик, в якого теж були симптоми отруєння, блювота».

Садочок, де сталася пожежа – за високим парканом, без табличок.

Поруч досі чути запах паленого. Сьогодні тут мали би ліквідовувати наслідки пожежі, однак із журналістами спілкуватися ніхто не захотів.

Як виявилося, садок, де батьки залишали дітей на цілий день, працював без ліцензії.

«Я знаю, що цей садочок точно не був у базі або в переліку дошкільних навчальних закладів», – пояснила Любомира Мандзій, голова обласного департаменту освіти та науки.

За даними обласної влади, на Львівщині є 17 приватних садочків, які мають ліцензію. Скільки працює без дозволів – невідомо. Любомира Мандзій пояснила: «Можливо, власники або засновники роблять такі ухилення від ліцензування свідомо. Вони створюють не садочок, а центр раннього розвитку і так уникають ліцензування».

Хоча «Бебітошка» – так називається заклад – позиціонує себе як садочок. Це зазначено на його інтернет-сайті. Після пожежі на телефонні дзвінки тут не відповідають.

За даними пожежників, у приміщенні садка не було дотримано жодних стандартних вимог, які необхідні для роботи дошкільного закладу.

«Іншого евакуаційного виходу не було, сходовий марш на горище був дерев’яний, з горючих матеріалів. Вогнегасників, які б могли швидко помогти в ліквідуванні на ранній стадії, теж не було. І оскільки це приватний садочок, він не підлягав перевірці, тобто він навіть у нас не був зареєстрований, як дитячий садок. То був звичайний житловий будинок», – розповів Віталій Туровцев, начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС Львівщини.

У Шевченківському відділі поліції вже відкрили кримінальне провадження за порушення правил пожежної безпеки. Директорові загрожує штраф, виправні роботи або позбавлення волі строком до трьох років.

Якщо розслідування підтвердить, що у цьому приміщенні дійсно працював нелегальний дошкільний заклад, його директору загрожує ще одна стаття.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.Net