Дитсадок реконструйований за європейськими стандартами відкрили у Львові

29.09.2017 18:30   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У місті Жовква Львівської області відкрили оновлений дошкільний навчальний заклад №2 "Калинонька", реконструйований за європейськими стандартами. Про це повідомляє "Львівська газета", пише - Status Quo.

Читайте також

Філію Львівської картинної галереї у Жовкві закривають

Реконструкція дошкільного навчального закладу відбувалася в рамках проекту "Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється". Його впроваджували у рамках програми "Демонстраційні проекти – угода мерів" завдяки коштам Європейського Союзу. Загальний кошторис проекту – 12 млн. 299 тис. грн. 80% – це кошти ЄС, решта – обласної та міської влади.

У рамках реконструкції дошкільного навчального закладу було замінено дах (замість шиферного – з металодахівки), систему електропостачання, каналізацію, вентиляції, встановлено енергозберігаючі вікна і двері, сонячний колектор, системи збору води, індивідуальний тепловий пункт, систему централізованої вентиляції, утеплено фасад. Сонячний колектор дасть змогу нагрівати воду в дошкільній установі у літній період завдяки сонячній енергій, без використання електрики. Система збору дощової води дозволить використовувати останню на технічні потреби. Індивідуальний тепловий пункт включає функцію погодозалежної автоматики. Це дозволить автоматично підключати і відключати дитсадок від опалення при зміні температури повітря.

Реконструкція дошкільної установи полягала також у значній кількості внутрішніх робіт – заміні систем опалення, електропостачання та вентиляції, встановленні "теплої підлоги", а також внутрішній ремонт.

Роботи з реконструкції дитсадка розпочалися наприкінці квітня і тривали до вересня. Заходи, які були проведені, дозволять зменшити енергоспоживання дошкільного навчального закладу на 120 мегават на рік або на 60%, зробити його більш ефективним, перебування дітей – комфортнішим та безпечнішим.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo