У Львові вимагають звільнити тротуар на Шота Руставелі від квітів

09.10.2017 15:40   Джерело: Форпост
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 9 жовтня, львівський журналіст Отар Довженко створив петицію за «Звільнення тротуару на Шота Руставелі від квітів. Або посадовців, неспроможних це зробити», пише - Форпост.

Читайте також

У Львові стартувало опитування щодо вартості абонементів на електротранспорт
У Франківську збирають підписи для боротьби з львівським сміттям

«Тротуар, зупинка транспорту та пішохідний перехід на вулиці Шота Руставелі між вулицями Волоською та Франка вздовж ринку захаращений відрами з квітами, які виставляють продавці, а також підставками під парасольки, що закривають квіти від дощу. 

Й без того вузький тротуар звужується вдвічі, що робить це місце недоступним для маломобільних груп (людей з інвалідністю на візках, людей з дитячими візками, незрячих) та погано прохідним для пішоходів. 
На просторі завширшки близько метра товчуться пасажири, пішоходи та покупці, що зупиняються перед відрами з квітами. 
Люди, що чекають на транспорт на тролейбусній/автобусній зупинці, вимушені виходити на проїжджу частину, ризикуючи життям і здоров’ям і створюючи небезпеку аварій. 

Раніше фасад ринку був реконструйований, і в ньому облаштували зручні крамниці для квіткарів, які мали звільнити простір для пішоходів, одначе продавці й далі перегороджують прохід пішоходам, створюють тісняву на тротуарі та небезпеку для дорожнього руху. Після рейдів Галицької районної адміністрації та ЛКП «Муніципальна дружина» продавці звільнили кількадесят сантиметрів тротуару, одначе за кілька днів захопили їх знову.

Начальниця відділу соціально-економічного розвитку районної адміністрації Любов Пілюк заявила, що домовленість про часткове звільнення тротуару, який в принципі призначений для пішоходів, є «усною», а муніципальна дружина не може вплинути на продавців квітів та не має підстав їх штрафувати. Раніше ця ж співробітниця райдержадміністрації висловлювала впевненість, що штрафи дозволять звільнити тротуар Численні скарги мешканців міста на незручності, викликані торгівлею на тротуарі, не мають результативних наслідків. 

Нас дивує неспроможність органів місцевого самоврядування примусити десяток людей дотримуватись законів і правил. Якщо влада безсила у розв’язанні таких елементарних проблем, можливо, на відповідальних посадах не ті люди? 
Інтереси приватного бізнесу не можуть бути вищими за право мешканців міста користуватись громадським простором, а також за їхню безпеку. Вимагаємо від влади міста та правоохоронних органів узяти ситуацію під контроль та примусити компанію, яка управляє прилеглим ринком, повністю звільнити тротуар для пішоходів і пасажирів», - йдеться у тексті петиції.

 За лічені години пропозиція зібрала перших 70 підписів із потрібних 500.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост