На Львівщині дезертирував учасник бойових дій

14.11.2017 13:30   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині контрактник, який приймав участь у антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, самовільно залишив військову частину на п'ять місяців. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Читайте також

Львівський суд виніс вирок контрактнику-дезертиру з Тернопільщини
Військовослужбовець дезертирував заради хворої доньки

Контрактник служив у військовій частині польова пошта В 4680. 18 травня 2016 року він самовільно залишив військову частину, яка на той час дислокувалася у Яворові, та повернувся лише через п'ять місяців – 10 жовтня 2016 року. В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 407 КК України, визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив, що без дозволу командування залишив військову частину у зв'язку із сімейними обставинами. На даний час звільнений зі служби. Просив застосувати до нього ст.2 Закону України «Про амністію у 2016 році».

Обираючи обвинуваченому покарання, Яворівський районний суд Львівської області врахував, що він брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, є учасником бойових дій. Тому ухвалив призначити покарання у виді трьох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання на підставі статті 2 Закону «Про амністію у 2016 році».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo