Заклади охорони здоров'я Львівщини чекають кадрові перестановки

15.11.2017 18:33   Джерело: Гал-інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сьогодні, 15 листопада, під час підсумкової прес-конференції «Другий рік роботи Львівської обласної ради VII скликання» розповів про кадрові перестав ноки у закладах охорони здоров’я на Львівщині, пише - Гал-інфо.

Читайте також

На програму "Доступні ліки" на Львівщині виділили 45 мільйонів
МОЗ не виключає переведення ЛНМУ ім. Данила Галицького у статус факультету класичного університету

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів Олександр Ганущин прокоментував інформацію про те, що після відкриття Львівського обласного перинатального центру його може очолити син головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Михайла Гички – Назар Гичка.

Він зазначив, що на сесії мали заслуховувати звіт головного лікаря перинатального центру Лариси Янів, але через відутність результатів заслуховування її звіту на профільній комісії питання перенесли.

«Питання щодо звільнення головного лікаря обласного перинатального центру було винесено на сесію Львівської обласної ради, але тоді я та усе керівництво запитало просту річ: а є позитивний висновок профільної комісії про заслуховування звіту та визнання його незадовільним? Для чого тоді виносити? Ми відклали це питання. Коли буде висновок комісії, тоді і ми заслухаємо це питання. Поки що, наскільки я знаю, такого висновку немає. А орієнтуватися виключно на позицію одної чи іншої групи в колективі, я вважаю, ми маємо бути вище подібних речей і балансувати», – сказав Олександр Ганущин.

За його словами, у кадрових питання завжди з’являються чутки: «Що стосується чиїхось синів і дочок, зятів і братів, то у нас діє політика проведення відкритих конкурсів. Дотепер вона була, так би мовити, непорушна. Участь у конкурсі мають право брати усі. Я чув ці чутки і навіть запитував одного із головних лікарів пологового відділення у Києві (йдеться про Назара Гичку, - ред.), чи він збирається змінити місце праці, то він сказав, що ні. Думаю, це загальні чутки, котрі поширюються перед будь-яким великим конкурсом на велику установу. Людям цікаво це говорити, а по факту буде визначатися конкурсна комісія».

Також Олександр Ганущин повідомив, що до кінця року мають намір призначити головного лікаря Львівської обласної психіатричної лікарні.

«Щодо психіатричної лікарці конкурс триває. Хотілося б вирішити це питання у цьому році», - сказав Ганущин.

Також він додав, що облрада готова розглядати питання звільнення керівника Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф.

Він наголосив, що ця установа пройшла непростий шлях реорганізації та боротьби в середині. Однак, ті кому цей процес не подобався програли усі суди.

«Усі призначення в силі. Буде відповідне подання щодо звільнення, то будемо його розглядати. Станом на сьогодні такого подання немає», – сказав Олександр Ганущин.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Гал-інфо