МОЗ не виключає переведення ЛНМУ ім. Данила Галицького у статус факультету класичного університету

18.09.2017 08:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Антон Веселий

Рівень підготовки у Львівському медуніверситеті викликає багато нарікань в Міністерстві. «Студентів вчать не тому», - сказав Олександр Лінчевський, заступник Міністра охорони здоров’я, виступаючи на Форумі видавців з лекцією щодо стану медичної освіти в Україні.

Він відзначив, що зараз перед українською медициною стоїть надзвичайно важливе завдання – реформувати галузь. Але не повинна осторонь стояти і медична освіта. Сама система медичної освіти має бути сучасною, позбавленою старої неефективної системи підготовки та управління. Олександр Лінчевський порівняв стару систему освіти медичних працівників з гвинтиком, в якій головне кількість, а не якість. «Система охорони здоров’я була орієнтована на підтримку самої себе, а пацієнт ніколи не перебував в центрі цієї системи», - зазначив заступник міністра.

Читайте також

Хто стане альтернативою екс-ректору Львівського медуніверситету Борису Зіменковському?

Дуже негативно охарактеризував доповідач дійсний стан справ з підготовки фахівців у Львівському медичному університеті: «Ніхто не хоче тут навчатися. Хочуть вчитися в Тернополі, Івано-Франківську».

Як вважає керівництво міністерства, держава не повинна викидати гроші на вітер, підтримуючи слабкі університети. При цьому О.Лінчевський наголосив, що Університети мають скористатися своєю автономією, зокрема в реформуванні навчальних планів під міжнародні стандарти. Ще одне нововведення – ліцензійні іспити англійською мовою студенти будуть складати вже наступного року. Чим більше студентів складуть такі іспити, тим більше шансів в Університетів зберегти статус.

Олександр Лінчевський відзначив «Якщо львів’яни не покажуть хороших результатів, буде тяжко. У ЛНМУ є рік для виправлення ситуації». Через рік Міністерство розгляне стан справ з підготовки лікарів. Якщо ситуація не зміниться на краще, керівництво національної медицини не виключає, що ініціюватиме переведення Львівського медичного університету у статус факультету одного з класичних Університетів Львова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews