У Львові громада вимагає звільнити керівника військового лісокомбінату

24.11.2017 11:31   Джерело: LvivNews
Опубліковано : Патрік Скеля
Представники низки громадських організацій Львова обурені призначенням виконувачем обов’язки керівника ДП «Львівський військовий лісокомбінат» Тараса Никончука, сина одіозного Володимира Никончука.

Читайте також

Лісгоспи на Львівщині придбали техніку на 32,3 млн. гривень
Через махінації з грошима на Львівщині ув'язнять двох посадовців лісгоспу

Відтак вони вимагають скасувати рішення конкурсної комісії та провести чесний конкурс за участі представників громадськості та ЗМІ, пише - LvivNews.

«Говорячи про це призначення варто сказати у першу чергу про Володимира Никончука, тобто про батька Тараса Никончука, котрий безпосередньо вплинув на його призначення керівником ДП «Львівський військовий лісокомбінат», – зазначив Іван Спринський, керівник ГО «Рабів до раю не пускають», – У першу чергу він немає фахової освіти. Окрім того він володіє рядом підприємств деревообробної галузі».

Також активісти зазначають, що свої перші кроки на посаді в.о. керівника ДП «Львівський військовий лісокомбінат» Тарас Никончук спрямував на те, щоб зупини будь-які перевірки чи громадський контроль на підприємстві.

«Це може свідчити про те, що він незацікавлений аби на підприємстві був порядок, дисципліна та була забезпечена прозорість його роботи», – додав Іван Спринський.

Також активісти зазначають, що Тарас Никончук особисто підтвердив, що йти на посаду йому рекомендував його батько сказавши як саме пройти усі процедури.

«Саме його батько, Володимир Никончук, в часи Януковича був одним із заступників керівника Воєнпромсервісу. У ті часи компанія фактично уособлювала на офіційному державному рівні інститут смотрящих в лісовому господарстві. Ми чітко розуміємо, що призначення Тараса Никончука є тіньовим призначенням людини, котра прийшла розпоряджатись державним майном задля розкладання його в різні приватні кишені», – зазначив Іван Спринський.

Відтак активісти звертаються до очільника області та його заступників з вимогою не допустити продовження традицій Києва призначати «виконувачів обов’язки».

«Будь-яке призначення повинно відбуватись лише за попереднім обговоренням з громадськістю та за участю представників ЗМІ», – наголосив Іван Спринський.

Варто зазначити, що 32-річний Тарас Никончук має освіту за напрямком банківська справа. Йому належить приватне підприємство «Вудтрейд», котре в проміжку 2010-2011року перемогло у дев’яти тендерах на загальну суму 2 млн. 624 тис. 924 грн. Зокрема, ПП «Вудтрейд» перемогло в тендерних закупівлях, що здійснювались Добрянським лісовим господарство, котре очолював його батько. Саме на ці закупівлі припала левова частка коштів.

Згідно із декларацією, він не володіє жодним нерухомим майном. Йому належить автомобіль Mazda 3. Попри те, що він є бенефіціарним власником ПП «Вудтрейд» в декларації не зазначено.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvivNews