У Львівській міськраді кажуть, що не зобов’язані фінансувати «Ратушу»

24.11.2017 14:37   Джерело: Форпост
Опубліковано : Патрік Скеля

Згідно з законодавством, орган місцевого самоврядування зобов’язаний фінансувати бюджетні заклади, на комунальні підприємства це зобов’язання не поширюється. Надавати чи не надавати фінансову підтримку комунальним підприємствам – це вирішує сесія ради та виконавчий комітет. Про це сьогодні розповіли у департаменті фінансової політики, інформує прес-службі ЛМР, пише - Форпост.

Читайте також

Головред газети «Ратуша» Савельєв подарував Садовому яйця – «щоб той став чоловіком»

«КП «Редакція газети ЛМР «Ратуша» - це таке саме підприємство, як ЛКП, як «Львівводоканал», як «Львівтеплоенерго» тощо. Воно є господарською організацією. Це не є установа освіти (дитячий садок, школа) чи медицини (лікарня чи поліклініка), які є бюджетними закладами. Це є комунальне підприємство і міська рада, якщо вважає за потрібне, надає їм фінансову підтримку. Це вирішує рада – давати чи не давати. Ні рада, ні виконком згідно з законодавством не зобов’язані фінансувати ЛКП. Бюджетні заклади – так, згідно з законодавством зобов’язані фінансувати, а ЛКП – на розгляд сесії чи виконкому», - пояснюють у департаменті фінансової політики.

Нагадаємо, сьогодні, 24 листопада, редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв прийшов на засідання виконавчого комітету, аби отримати відповідь на запитання, чому, незважаючи на те, що бюджетна депутатська комісія проголосувала за зміни до міського бюджету м. Львова на 2017 рік, передбачивши кошти для працівників редакції, у прийнятому бюджеті так і не знайшлося 171 тисяч гривень на зарплати журналістам.

Виконавчий комітет вирішив перенести питання збільшення посадових окладів працівникам комунальної газети «Ратуша» на наступне засідання. Окрім того, було прийнято рішення провести аудит «Ратуші».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост