Аудитори виявили на Львівщині 51 тисячу гектарів незадіяної ріллі

24.11.2017 15:27   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Найбільші невикористовуваної ріллі – в Старосамбірському, Дрогобицькому, Кам’янка-Бузькому й Радехівському районах, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

Львівська мерія подала позов до суду про скасування вимог аудиторської служби
У Садового судитимуться із державними аудиторами
Аудитори виявили зловживання на вивезенні ТПВ зі Львова на суму ₴47,8 млн

Директор департаменту агропромислового розвитку Львівської адміністрації Наталія Хмиз розповіла сьогодні, 24 листопада, під час наради голови Львівської ОДА Олега Синютки з головами РДА й головами міст обласного значення: «На Львівщині триває аудит земель сільськогосподарського призначення.  Метою аудиту є забезпечення ефективного використання сільськогосподарських угідь шляхом проведення аналізу стану використання сільськогосподарських земель в розрізі сільських та селищних рад. Завдяки аудиту ми виявляємо незадіяні землі у сільськогосподарському виробництві та ідентифікуємо неуспадковані земельні ділянки».

Чиновник також зазначила: «За підсумками вже проведеної роботи загальна площа невикористовуваної ріллі становить 51,2 тисячі га, з неї державної – 13 тисяч га, комунальної - 10 тисяч га, приватної – 28,2 тисячі га. Найбільші площі незадіяної ріллі знаходяться в Старосамбірському районі, Дрогобицькому, Кам’янка-Бузькому та Радехівському районах. Департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації спільно з Головним територіальним управлінням юстиції в Львівській області розробив алгоритми правового та ефективного використання земель сільськогосподарського призначення. Його ж і застосують під час запровадження моніторингу за введенням земель сільськогосподарського призначення».

Про це повідомили сьогодні, 24 листопада, в прес-службі Львівської ОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів