Аудитори виявили зловживання на вивезенні ТПВ зі Львова на суму ₴47,8 млн

09.11.2017 13:33   Джерело: Zaxid.net
Опубліковано : Патрік Скеля

Під час ревізії Львівського міського комунального підприємства «Львівспецкомунтранс» Держаудитслужба виявила фінансових втрат на суму 47,8 млн грн за період від 1 січня 2014 року до 31 травня 2017 року. За словами аудиторів, йдеться про гроші за непідтверджені обсяги вивезеного зі Львова за межі Львівської області сміття, нецільове використання коштів, виділених на вивезення сміття, та завищення вартості цих послуг. Натомість у «Львівспецкомунтрансі» заперечили цей висновок аудиторів. Справу розслідує поліція Львівської області, пише - Zaxid.net.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Контролювати вивіз сміття львів'яни будуть через онлайн-додаток

Про зловживання «Львівспецкомунтрансом» бюджетними коштами 6 листопада на нараді у Львівській облдержадміністрації повідомив начальник Держаудитслужби у Львівській області Роман Кроляк.

«Під час ревізії «Львівспецкомунтрансу» виявлено 47,8 млн грн фінансових втрат. З них 32,3 млн грн – оплата за непідтверджені обсяги вивезених побутових відходів, 8,1 млн грн – використання коштів, які були передбачені на вивезення відходів, на потреби підприємства та 7,4 млн грн – завищення обсягу чи вартості виконаних робіт з вивезення відходів», – повідомив Роман Кроляк.

Як повідомила прес-секретарка Держаудитслужби у Львівській області Надія Рибак, ревізію на «Львівспецкомунтрансі» проводили з 17 липня до 6 жовтня. Йдеться про фінансові втрати за період від 1 січня 2014 року до 31 травня 2017 року. З її висновками аудитори звернулись до поліції Львівської області.

Натомість в. о. директора «Львівспецкомунтрансу» Сергій Сало повідомив, що підписав акт ревізії із запереченнями, а щодо усіх непідтверджених витрат скерував запити у фірми, які займаються вивезенням ТПВ зі Львова.

«Я знайомий з тими порушеннями, які є, на думку працівників Держаудитслужби. І хотів би сказати, що щодо цього «Львівспецкомунтранс» вже скерував претензії перевізникам, які не надали підтвердження цих витрат. Їм скеровано претензії. Також хотів би зазначити, що акт ревізії підписаний з запереченнями, тобто «Львівспецкомунтранс» не погодився із зазначеними висновками Держаудитслужби», – сказав Сергій Сало.

Речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська повідомила, що за фактом можливих фінансових зловживань «Львівпецкомунтрансу» у поліції зареєстроване кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розімрах). «Окрім цього через статтю 15 (замах на злочин) відкрито також і за частиною 5 цієї ж статті. Мається на увазі, зловживання групою осіб. Але у цьому випадку йдеться лише про замах на злочин», – сказала Світлана Добровольська.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.net