Працівники екстреної медицини Львівщини вимагають звільнення гендиректора В. Похмурського

30.11.2017 09:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Юрій Шередько

На засіданні комісії Львівської обласної ради з питань охорони здоров’я, яке має відбутися 30 листопада, винесено питання про розгляд скарг на діяльність генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Володимира Похмурського.  Колектив установи, аби побороти одіозного начальника, системно інформує керівництво області та депутатів Львівської обласної ради про непрофесійність керівника.  Раніше, колектив звертався до всіх владних структур з вимогою звіту В.Похмурського на сесії Львівської обласної ради. Однак добилися лише створення комісії департаменту ЛОДА, для перевірки діяльності Похмурського, про результати якої нікому не відомо.

Питання звіту декілька разів відхилялося профільною комісією. Тому, напередодні чергової спроби надати можливість депутатам вислухати і зробити висновки про В.Похмурського, колектив знову звернувся до депутатів та громадськості. Публікуємо це звернення без втручань редакторів. 

ЗВЕРНЕННЯ від працівників швидкої медичної допомоги Львівщини!

Шановні голови депутатських фракцій та всі депутати Львівської обласної ради!

Обурені працівники екстреної медичної допомоги Львівщини черговий раз вимагають припинити вакханалію, яка відбувається в нашій службі під назвою реорганізація.

Ми не проти працювати як один злагоджений механізм, щоб усі медики і немедики Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги зконсолідувалися і забезпечили вчасний, кваліфікований порятунок нашого населення. Але те, що відбувається впродовж процесу реорганізації (фактично насильної), а це майже рік, під проводом великого реформатора з «іншим своїм баченням» В.В.Похмурського не може не зачепити за живе.

Ми неодноразово зверталися і до керівника ОДА Олега Синютки, і до очільниці ДОЗ ЛОДА Ірини Микичак, і до депутатів Львівської обласної ради з вимогою надати нам, працівникам КЗ ЛОР ЛОЦ ЕМД МК, звіт «аж» генерального директора В.В.Похмурського про його особисті досягнення на такій високій посаді. А така посада і спосіб, у який В.В.Похмурський її обійняв, зобов’язує!!!

З вказівки і під тиском голови Львівської облдержадміністрації О. М. Синютки, порушуючи чинне законодавство України, знаючи про шлейф корупційних скандалів та гучних кримінальних порушень і конфліктів з персоналом в Івано-Франківську, начальник управління майном спільної власності М. В. Бандра, голова комісії з питань охорони здоров’я. материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту ЛОР М. М. Гичка, якісний та покірний директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА І. В. Микичак зробили протиправно все для того щоб «посадити на трон» генерального директора В. В. Похмурського та виконати волю очільника області. За які дивіденти?. «Проковтнув» це призначення за «домовленістю» і під «диригуванням» голови ЛОР О. О. Ганущина і депутатський корпус Львівської обласної ради (за винятком ВО «Свобода» та тверезо думаючих депутатів. За це їм Велике «ДЯКУЄМО» від колективів Львівського центру медицини катастроф.)  Всіх не влаштовувало у  2016 році колишнє керівництво швидкою допомогою? Новий керівник В. В. Похмурський – «реформатор - ратовнік» буде кращим? То покажіть нам його особисті здобутки і досягнення, щоб ми могли порівняти, яке «шило нам проміняли на яке мило».

Президент держави, чи прем’єр - міністр, відпрацювавши 100 днів, звітують перед державою, народом, а ми вже рік чекаємо, чекаємо… Жодної реакції ні від ОДА, ні від ЛОР, ні від ДОЗ ЛОДА, які мали б вимагати такого звіту від «Рятівника №1» В. В. Похмурського.. МОВЧАННЯ!  Лише тепер, мабуть під тиском громадськості та преси  на засіданні комісії з питань охорони здоров’я. материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту ЛОР (голова М. М. Гичка), яке відбулося 10 листопада 2017року було вирішено  Заслухати звіт директора КЗ ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» В. Похмурського щодо діяльності центру.

А колектив та громадськість, правоохоронні органи та журналісти також допоможуть прозвітувати, але  будуть звітувати самостійно. І звіт буде далеко не втішним ні для кого. Адже тепер вже величезний колектив Центру-це не збіговисько тупих, сліпих, мовчазних рабів, за яких нас має В.В.Похмурський та його поплічники і плазуни.з ініціативної групи.

А звіт почнемо з виконання обіцянок, які В.В.Похмурський давав на «конкурсі без конкурсу» та під час затвердження його на посаді, депутатам. Хоча до цього часу немає на сайті ЛОР перевиборної програми геніально-генерального директора Львівського центру медицини катастроф. ЧОМУ???? Питання до М. В Бандри і в цілому до голови Львівської обласної ради О. О. Ганущина.

До колективу В. В. Похмурський з його космічними планами і обіцянками  не дійшов. За рік перебування на посаді гендиректор так і не зустрівся з колективами трьох установ як єдиним. Ніхто так і не почув та не побачив того «іншого свого бачення» розвитку служби екстреної медичної допомоги Львівщини.

Нам обіцяли для покращення умов праці забезпечити всіх форменним одягом. Де той одяг? А 15 млн. грн. на одяг де? Голова Львівської облдержадміністрації О. М. Синютка дав завдання і В. В. Похмурський присягнувся до серпня 2017р. запустити нову центральну диспетчерську Львівської області, адже це було завданням №1. Вже і розробники були, і нову львівську диспетчерську оглянули. Ніби процес пішов, а куди прийшов? Зі скаргами щодо порушень при проведення тендерів  в антимонопольний комітет! Тим часом всіх диспетчерів пересадили в нове приміщення (яке до слова є в технічно несправному отже в аварійному стані) зі старими комп’ютерами і телефонами. Запуск відбувся?

Обіцянка відремонтувати всі автомобілі швидкої допомоги. Ну так, ми чули рапорти про суму, на яку пройшов тендер на ремонти, закупівлю запчастин, а фактично машини не ремонтуються, а якщо щось і лагодиться, то за кошти самих працівників – водіїв. Ті авто, що побували на сервісі,( найдорожчому у м. Львові) поверталися з тими ж проблемами! Постояли…акт виконаних робіт на руки з рахунком і все! А куди ж поділися гроші? Всім відомо що ремонтом санітарного транспорту керував призначений В. В. Похмурським на посаду начальника адміністративно-господарського управління Роман Сидорак, який за сумісництво був співвласником сервісної станції «Трістар-Авто-Еліт» ( м. Львів, вул. Пластова,2). Тому в кишеню В. В Похмурського та в кишені «братів-акробатів» (заступника генерального директора з технічних питань Мартинника Я. В. та старшого механіка Р. Оверка лягли немалі кошти та паливні матеріали для них «лилися рікою». Тих  подільників гендиректор працевлаштував на гарні оклади і посади, усунувши з посад людей, які реально були корисними для служби, а не для себе особисто, в тому числі і учасників АТО. Як результат, перед приходом комплексної перевірки за наказом ДОЗ ЛОДА (директор І. В. Микичак) – терміново звільнився начальник адміністративно-господарського управління Роман Сидорак (перший втікач). Адже генеральний директор Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Похмурський,  зловживаючи службовим становищем, давав протиправні вказівки своїм працівникам щодо внесення завідомо неправдивих відомостей у офіційні документи.

Оточення гендиректора та його призназначення у «свою команду» це взагалі окрема тема. Це ж яким треба бути недолугим, щоб допустити до себе циніків, які фактично керують закладом руками директора, а відповідати за таке керівництво не хочуть. Ясно, що генеральний директор буде відповідати, а вони залишаться збоку. От і накерувалися до повної розрухи служби швидкої медичної допомоги і до адміністративних і кримінальних порушень. Така ситуація змусила працівників колективу створити громадську організацію (таку, яка була в Івано-Франківську) та відслідковувати незаконні дії Похмурського..

Ми знаємо, що за наказом ДОЗ ЛОДА і особисто І. В. Микичак у центрі з 21 листопада 17р.медицини катастроф  працювала комплексна комісія, яка перевіряла діяльність закладу під керівництвом генерального директора В. В. Похмурського. Але  та в першу чергу перевірити треба його ГЕНЕРАЛЬНОГО директора. Хоча В. В. Похмурський не приховуючи цинічно і зверхньо відноситься до ДОЗ ЛОДА та до перевірки комісії. Мовляв, ДОЗ ЛОДА мені «князю» Похмурському ніхто, мене ж депутати вибирали і я є ставлеником самого голови облдержадміністрації. Але за результатами перевірки комісії слідкують працівники установи, за діяльністю В. В Похмурського проводить спостереження громадська організація. Всі докази порушень були дописані в комісію, документальні підтвердження порушень також подані в національну поліцію, в службу держаудиту та держпраці і прокуратуру. КОЛЕКТИВ ЧЕКАЄ РЕЗУЛЬТАТІВ!

Сподіваємося, що результати перевірки комісіє департаменту охорони здоров’я ЛОДА, головою якої є в.о. заступника директора ДОЗ ЛОДА А. Васько, будуть правдивими, об’єктивними, що нікому не доводилося «попрацювати» над виправленнями порушень в процесі роботи комісії. Ми – колективи центру медицини катастроф, все знаємо, все бачимо та все чуємо! Досить зневажати майже трьохтисячний колектив!

Пане Синютка! Ви голосно у ЗМІ сказали що незадоволені роботою керівника Львівського центру медицини катастроф, тому що є незадоволення зі сторони людей і дали слово розглянути питання доцільність перебування на займаній посаді В. В. Похмурського на сесії ЛОР 5 грудня 2017року. Надіємось Ви дотримаєте слова, ДАНОГО ПЕРЕД КОЛЕКТИВАМИ швидкої меддопомоги. Заберіть свою Івано-Франківську «гуманітарну допомогу у вигляді гендиректора В. В. Похмурського». Поверніть її туди, звідки взяли. Нехай там завершить почате, бо «покинув» почате серед дороги і люди, слава Всевишньому, зажили по-новому.

Шановні депутати! Просимо особливо ретельно проаналізувати роботу за рік генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Васильовича Похмурського і зробити об’єктивну і чесну оцінку його бездіяльності та порушень у всіх напрямках діяльності закладу (особливо щодо бюджетних коштів).

Найкраще для В. В. Похмурського у сьогоднішньому становищі - це написати заяву про звільнення із займаної посади, поки не розкриті зловживання зі сторони гендиректора, корупційні ланцюжки по розтраті і крадіжці бюджетних коштів в державній установі і  «не вибухнули» ЗМІ про всі корупційні схеми вашого і нашого «славного» реформатора. 

З надією на задоволення прохання колективу КЗ ЛОР ЛОЦ ЕМД МК про звільнення В. В. Похмурського. 

ГО «ГРОМАДА 103»
та колективи працівників служби екстреної медичної допомоги  Львівщини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews