На Львівщині готуються впроваджувати електронні картки пацієнтів

26.12.2017 11:40   Джерело: Форпост
Опубліковано : Патрік Скеля

Депутати обласної ради затвердили регіональну Програму інформатизації «Електронна Львівщина» на 2018-2020 роки. Загальний обсяг фінансування Програми становить на 2018 рік становить 10 млн грн, пише - Форпост.

Читайте також

Оформити аварію без потерпілих тепер можна в електронній формі
100-тисячний електронний квиток на трамвай купили у Львові

«Це єдина обласна програма, яку залишилося ухвалити на 2018 рік. Серед пунктів, які вона передбачає, варто виділити впровадження е-карток пацієнтів, в які вноситимуть усі медичні дані про людину – група крові, алергічні схильності, діагнози, лікування тощо. Це важливо, адже така електронна база спрощуватиме лікарям пошук потрібної інформації. Особливо тоді, коли задля порятунку життя, інформацію потрібно отримати дуже оперативно», – зазначив голова профільної комісії Андрій Ковч.

Водночас, як інформують у прес-службі ЛОР, основними завданнями Програми є:

- нормативно-правове, організаційне та методичне забезпечення Програми;

- упровадження технологій е-урядування та е-демократії в місцевих органах виконавчої влади і місцевого самоврядування Львівської області;

- розвиток телекомунікаційного середовища регіону та формування системи регіональних електронних інформаційних ресурсів;

- підтримка працездатності й забезпечення функціонування існуючих систем.

Також у межах цієї Програми планується розробка електронної карти Львівщини для популяризації регіону.

«Ця карта буде у кілька шарів. У ній міститиметься інформація про всі населені пункти Львівської області. Їхню історію, культуру, підприємства, природні ресурси», – додав Андрій Ковч.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост