Львівський письменник і перекладач Андрій Содомора отримав орден «За заслуги»

23.01.2018 14:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

З нагоди відзначення Дня Соборності президент України нагородив письменника, професора ЛНУ ім. І. Франка Андрія Содомору орденом «За заслуги» III ступеня. Про це йдеться в опублікованому 22 січня указі президента, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

Назвали найкращі книги року назвали на «Форумі видавців» у Львові

Загалом з нагоди Дня Соборності президент нагородив сімох львів'ян. Окрім Андрія Содомори орден «За заслуги» III ступеня отримав письменник Богдан Стельмах та голова проводу громадської організації «Золоті леви чорної сотні» Тарас Мацюк.

Скрипаль Олег Кульчицький став народним артистом України, художник Василь Семенюк – народним художником України, а художниця Галина Новоженець-Гаврилів – заслуженою діячкою мистецтв України. Також з нагоди Дня Соборності президент нагородив тренера Львівської школи вищої спортивної майстерності Сергія Гаравського почесним званням «Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України».

Зазначимо, Aндрій Содомора є професором класичної філології Львівського національного університету ім. І. Франка. Відомий своїми перекладами з давньогрецької та латинської письменників античності та збірками власних есеїв («Жива античність», «Наодинці зі словом», «Лініями долі» та інші).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews