Дві нахиломірні станції відстежують території рудників на Львівщині

27.01.2018 23:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

В облдержадміністрації запевнили: «Стабілізація ситуації поблизу Стебника – на контролі департаменту екології».

Читайте також

Через провалля біля Стебника на Дрогобиччині збудують новий колектор

Про це повідомили у п'ятницю, 26 січня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «В межах проведення першочергових заходів із ліквідації небезпечних наслідків обвалу біля Стебника скерували звернення до Прем’єр-міністра України про виділення коштів у сумі 214,2 млн. гривень з резервного фонду державного бюджету для перенесення об’єктів інфраструктури за межі гірничого відводу ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал». Фахівці відповідних служб провели геологорозвідувальні та топографо-геодезичні роботи для здійснення моніторингових досліджень, в тому числі вздовж автомобільної дороги Східниця-Пісочне в межах гірничого відводу, а також надали відповідні рекомендації щодо стану та можливості експлуатації цієї дороги».

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник зазначив: «У результаті досліджень ми змогли розробити проектно-кошторисну документацію на перенесення автомобільної дороги, лінії електропередач та водогону».

«Окрім того, встановлено систему для відслідковування в режимі реального часі ймовірних підземних обвалів на території рудника №1 і №2, яка складається з двох нахиломірних станцій», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews