Через проблему зі сміттям учасники війни залишилися без даху над головою, - активістка

29.01.2018 09:11   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Через проблему з львівським сміттям кошти, що передбачались на житло для учасників російсько-української війни, так і не виділили, пише - Вголос.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповіла громадська активістка Богдана Сірків.

«На наступний будинок в бюджеті 2017 року було закладено 20 мільйонів, які пізніше зняли на сміття. Цього року в бюджет ніхто навіть не запропонував їх залучити», - зазначила активістка.

Втім, кошти на житло для атовців таки можливо знайти. За словами Богдани Сірків, один із депутатів на вчорашній сесії міської ради заявив, що гроші, отримані із продажу приміщення, розташованого на площі Міцкевича, мали виділити саме на це. Раніше, до слова, його ж просили надати в оренду, щоб облаштувати там соціальний хостел для військовослужбовців. Наразі продаж ніяк не просувається. Також учора стало відомо, що бійці російсько-української війни нарешті отримали ключі від своїх квартир. Зводили новобудову не один рік, а здачу кілька разів відкладали. Втім, за словами активістки, житло мали б отримати значно більше військових: «У Львові учасників АТО є понад 4 тисячі. У черзі на житло стоїть приблизно половина. Отримали житло лише сім`ї загиблих, сироти, інваліди 1-2 групи. Проте, у нас є дуже багато інвалідів 3 групи, які не мають де жити, в нас є також бійці, які виконують свій обов`язок понад 20 років…».

Як зазначила Богдана Сірків, те, що бійці врешті отримали квартири – заслуга громади. Цікаво, що початково і квартир мало бути набагато більше.

«Ці 42 квартири – це зусилля громадськості. Якби не їх тиск, то ми би взагалі не мали ні будинку, ні землі. А цей будинок мав мати не 53 квартири, а 212. Там мало бути 10 під`їздів, а є всього три. І ще, крім того, є 2,5 гектари готової землі, де можна починати щось робити. Але не має на це волі Андрія Івановича і чиновників…», - розповіла вона.

Прокоментувала активістка і вчорашню ситуацію. Тоді, нагадаємо, приймальню та кабінет мера заблокували близько двох десятків чоловіків. За її словами, представники кількох громадських організацій прийшли, аби узгодити, як працюватиме новостворена робоча група. Вона, до слова, має напрацювати альтернативний проект ухвали щодо виплати боргу за автобуси до Євро-2012 одіозному олігарху Ігорю Чуркіну.

«Ми, активісти, вчора зустрілись і узгодили свої дії. Насамперед, під загрозою мешканці гуртожитків (гуртожитки увійшли в статутний фонд разом із ЛАЗом, - ред.), тому ми з самого ранку поїхали в «Львівобленерго» і перенесли вимкнення світла за несплату. Ми сподіваємось, що міська влада таки допоможе виплатити ці борги, адже вони – не з вини мешканців», - додала вона.

Нагадаємо, винесений на сесію проект ухвали передбачає схвалення меморандуму між ТзОВ "Оптима Фактор", АТП-1, ЛКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Львівводоканал» по поверненню 28 мільйонів гривень, які місто заборгувало Львівському автобусному заводу за автобуси, виготовлені для міста до Євро-2012.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос